2014-04-02 15:21:24• hírek • Szatmár.ro

Úszóverseny lesz április 5-6-án Szatmárnémetiben

Első alkalommal rendezik meg a Select Kupát, több romániai megyéből várnak versenyzőket.

Szerdán sajtótájékoztató keretében beszéltek a szervezők az első alkalommal megrendezésre kerülő Select Kupáról, amelyen a megye és a környező megyék úszó-reménységei mutathatják meg tehetségüket. A Gellért Sándor utcában található uszodában április 5-én 10 és 16.30 órakor kezdődnek a futamok, április 6-án, vasárnap pedig 9 órai kezdettel vetik magukat a vízbe a versenyzők.

A rendezvényt a Select Sportklub szervezi, amelyet az uszodában gyakorló gyermekek szülei alapítottak meg. Az első versenyt 2013 decemberében szervezték, most pedig újabb megmérettetés következik Szatmárnémeti, a megye és a környező megyék gyermekkorú úszói számára. Mert nem csak a helyi sportolók versenyeznek majd: jelezték részvételüket a tordai, nagyváradi, marosvásárhelyi, nagybányai és aradi sportklubok versenyzői is.

A résztvevők külön korosztályokban versenyezhetnek. Az 1998-2003-ban születettek 100 méteren bizonyíthatnak majd mell-, gyors-, pillangó- és hátúszásban, míg ugyanezen versenyszámokban a 2004-2007-ben születettek, illetve a még kisebbek 50 métert fognak úszni. A versenyszámok között szerepel a városok váltóversenye is  - ezt lányok és fiúk számára is külön megszervezik.

A versenyre a szatmárnémeti Gellért Sándor utcában található Select Motel fedett, 25 méteres úszómedencéjében kerül majd sor. A szervezők nem titkolt célja, hogy ezzel a versennyel is népszerűsítsék az úszósportot a szatmáriak körében.

Az úszók növekvő száma ugyanis garancia lehet arra, hogy még sokáig működni fog az uszoda - ugyanis a tulajdonos az alacsony látogatottság és a termelt veszteség miatt annak bezárását tervezte. A bezárástól az ott úszó gyermekek szülei mentették meg egyelőre az uszodát, akik arra számítanak, hogy a polgármesteri hivatal besegít majd a működtetésbe, ám erről egyelőre nem született döntés.

A nézők számára a versenyre a belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: