2011-01-26 15:57:58• hírek • Szatmar.ro

Úszhat a harmadik híd

Duplájába kerülne az a harmadik híd, amelyet a Szamos fölött építenének, így elmaradhat ennek megvalósítása.

Úgy tűnik elmaradhat a régóta várt harmadik híd építése, mivel a tervek elkészültekor felbecsült összeg helyett közel dupláját kéri az építő a város vezetőitől. A polgármesterének elmondása szerint kétségtelen, hogy szükség lenne egy harmadik hídra, ami enyhítené a közlekedés zsúfoltságát, azonban azt is figyelembe kell venni, hogy ez milyen anyagi megterheléssel jár.

Szatmárnémeti a saját jövedelméből évente hozzávetőleg 2,5-3,5 millió eurót tud elkülöníteni beruházásokra, így a 34 millió euróra becsült, a strand környékén a Szamoson átívelő átjáró megépítésének pozitív megszavazása elmaradhat.
A tanácsosok a csütörtöki ülésükön döntenek arról, folytatják-e a híd építéséhez szükséges procedúrát, vagy inkább más megoldáson gondolkodnak a dugók kiküszöbölésére.

A polgármester a terelőút építését látná valódi megoldásnak, ami a forgalom nagy részét kivinné a Szatmárnémeti utcáiról, ugyanakkor az olyan a közlekedési gócpontokon, mint a Burgya-sarok, a Romana tér, a Golescu híd Károlyi út felőli oldalán kisebb befektetésekkel gyorsítani lehetne a forgalmon.

- Nagyon nagy lehetőségeink nincsenek, de valamit lehet segíteni ezeken az útszakaszokon. A város struktúrája nagyon rossz ilyen szempontból, a harmadik hidat az utcák elrendeződése miatt csupán ezen az egy ponton, a strandnál lehetne megépíteni, de nem mindegy, milyen áron - fogalmazott Ilyés.


Elúszhat a harmadik híd építése
Elúszhat a harmadik híd építése


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: