2018-08-02 06:46:04• hírek • (x)

Úszás már kisgyermekkortól? Ezért jó ötlet!

Nem csak a saját magunk, de családunk, gyermekünk egészsége is ugyanolyan fontos mindannyiunk számára. A tudatos táplálkozásra és életmódra való nevelést, a sportolás szeretét érdemes már egészen kicsi kortól elkezdeni, hiszen az idő előrehaladtával egyre nehezebben irányíthatjuk majd a kicsik érdeklődési körét.

Bár nem könnyű kiválasztani a legideálisabb sportágat, annyi féle lehetőség közül választhatunk, adunk egy kis ízelítőt abból, miért is érdemes elkezdeni úszni már kisgyermekkorban, miért is érdemes éppen ezt a különleges sportot választani.


Észérv lehet az úszás gyakorlása mellett, hogy rengeteg segít testi-lelki fejlődésünkben, különösen, ha már fiatalon elkezdjük. A rendszeres sportolásnak egyébként is számtalan pozitív hatása ismert, különösen az úszásnak, hiszen amellett, hogy edzi a szívet, a tüdőt, és nem terheli túlzott mértékben az ízületeket, állandó fejlődésre is ösztönöz. Köztudott ugyanis, hogy ez az a sport, ami versenyszellemre nevel: önmagunk és versenytársaink legyőzésére, a velük és saját magunkkal szemben való kitartásra.


A gyermekek teste hihetetlen sebességgel fejlődik, az úszás pedig az egész testet támogató, átmozgató, fejlesztő elfoglaltság lehet a kicsiknek. Mivel olyan sportról van szó, amelynek gyakorlásával testünk valamennyi izomcsoportját átmozgatjuk, az úszásnak köszönhetően egyenletesebben, egészségesebben fejlődhet, illetve javulhat gyermekünk fizikai állapota. A szellemi részről már ne is beszéljünk: úszás közben fokozódik szerveztünk oxigénellátása, testünk és agyunk feltöltődik energiával, levezetődik a felesleges feszültség, ezáltal javul az óvodában, iskolában nyújtott szellemi teljesítmény is, javul a koncentrációs képesség.


A szociális élet fellendítésében is komoly szerepet játszhat, ha gyermekünk rendszeresen részt vesz sportfoglalkozásokon, illetve, ha eljár úszni. A társaság, az együtt töltött idő növeli a szociális érzékenységet, nyitottabbá teszi a kicsiket, ráadásul növekszik a versenykedvük, illetve a stressz- és kudarctűrő képességük is jelentősen javul a közös foglalkozásoknak köszönhetően.


Egy szó mint száz, ejtsd útba a Gellért Sándor utca 2. szám alatt található Select uszodát és kérdezz utána a lehetőségeknek. Szakemberek, sportos hangulat és hűs úszómedence vár téged és gyermeked is! Érdeklődni a 0261-706-957-es telefonszámon lehet, illetve bővebb információ a komplexum honlapján is elérhető az alábbi linkre kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: