2017-12-10 12:30:25• hírek • Oszkó Viktória

Úszás: A sport, ami fizikailag és szellemileg is megerősít

Ezúttal egy olyan sportoló fiatal szüleivel sikerült felvenni a kapcsolatot, aki versenyszerűen és sikeresen úszik kisgyermekkora óta.

Serli Tünde, Riedl-Serli Tibor anyukája elmondta, hogy fia már négyéves kora körül megismerkedett a medencével. Ennek az elsődleges oka az volt, hogy Tünde egy időben elkezdett úszni járni a Select uszodába, ahol felfigyelt arra, hogy elérhető csoportos úszásoktatás kimondottan gyerekek számára.
 

A másodlagos ok az volt, hogy Tündéék családjában előfordultak asztmás megbetegedések a család több tagjánál is, az úszás pedig köztudottan javítja a légzéstechnikát, erősíti az immunrendszert, így Tibor egészségügyi állapotát is nagyban javította a rendszeres edzés, arról nem is beszélve, hogy rövid időn belül mindenféle úszásformát elsajátított a kicsi.
 

Tünde azt is elmondta, hogy azok a gyerekek, akik 4, 4 és fél éves korukban elkezdenek úszásoktatásra járni, azok az iskolakezdésre már nagyon komoly szinten tudnak úszni, és sokkal jobb állapotban vannak társaiknál nem csak fizikailag, de szellemileg is. Emellett pedig már kisgyermekkorban kiderül, ha van affinitása valakinek a sporthoz, és ha van, minden támogatást meg is kap ahhoz, hogy fejlődjön.
 

Emellé társul még az edzések során megszerzett versenyszellem és fegyelem, amelyet a gyerekek az élet minden területén hasznosítani tudnak majd, illetve a rendszeretet, amit már az öltözőben megtanulnak. Ráadásul az országos és nemzetközi versenyek kiváló lehetőségek az ismerkedésre, olyan barátságokat köthetnek a gyerekek már fiatalon, amik akár egy életen át is elkísérhetik őket, ráadásul kiválóan megtanulnak a magyar gyerekek románul is, ami javítja az iskolai teljesítményüket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: