2009-06-11 12:16:21• hírek • Szatmar.ro

Urziceni és Temesvár a BL-ben

Az Unirea bebiztosította bajnoki címét, a Temesvár visszakapta a pontjait.

Szerdán rendezték a román labdarúgó Liga1 utolsó fordulóját, mely tulajdonképpen csak csütörtökön, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntésével ért véget.

A forduló legfontosabb meccsét Urziceniben rendezték, ahol a hazai csapatnak egy pontot kellett szereznie a Steaua ellen, hogy biztosan megszerezze a bajnoki címet. A találkozó jó iramban indult, ám a komoly helyzet igen ritka vendég volt a mérkőzésen. Az első félidőben mindössze egy adódott, de Danalache nem tudott betalálni a vendégek kapujába. A második félidő elején Stancu szerezte meg a vezetést a vendégek számára, majd kevéssel később Rusescu egyenlített. Ezzel be is állították a végeredményt, a hátralévő fél órában ugyanis nem hogy gólt, de helyzetet sem láthatott a közönség.

A mérkőzés alakulását vélhetően árgus szemekkel követte figyelemmel a Brassóban fellépő Temesvár, talán ennek tudható be, hogy nem alakított ki sok helyzetet. A hazai együttes sem volt sokkal aktívabb, ám a 89. percben Hadnagy révén megszerezték a győzelmet. Ez azonban kevés volt számukra, hogy megszerezzék a jogot az Európa Ligában való indulásra.



Bajnoki címnek örülhettek az Urziceni játékosai


A Temesvár viszont veresége ellenére is megelőzte a Dinamót, köszönhetően annak, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság visszaadta a szeptemberben levont hat pontját. Na meg annak, hogy az Arges 5-2 arányban kiütötte a Dinamót.

A Craiova és a Vaslui egymás ellen dönthette el, melyikük indulhat a második számú európai kupasorozatban, és hiába dolgozott ki egy sor helyzetet a hazai kék-fehér alakulat, a moldovaiak Wesley 11. percben szerzett találatával nyerni tudtak.

A Rapidnak is le kellett volna győznie a kiesés ellen menekülő Iasi együttesét, és erre annak ellenére lett volna esélye, hogy a vendégek Ivejla öngóljával és Cristea találatával két gólos előnyre tettek szert. A vasutasok a szünet után Spadacio és Herea révén egyenlítettek, a hosszabbításban pedig a kapufát találták el. Ennek pedig leginkább a Steaua örülhetett, amely ezzel indulhat az Európa Ligában.

Így a pontvadászat élén, hatalmas meglepetésre, az Urziceni végzett 70 ponttal. Ez egyben azt jelenti, hogy a Kolozsvári CFR után ismét egy vidéki csapat szerezte meg történelme első bajnoki címét. A második Dinamo még lentebb csúszhat, ha az öt ponttal őt követő Temesvár visszakapja a hat pontot, amit a szezon elején vettek el tőle. A tavalyi első CFR a negyedik, a Vaslui az ötödik, a Steaua pedig a hatodik helyen végzett, ők indulhatnak az európai kupákban.

Eredmények:

Craiova-Vaslui 0-1
gól: Wesley (11.)

Buzau-Beszterce 2-1
gól: Mansour (44.), Sandu (70.), illetve Azevedo (53.)

Rapid-Iasi 2-2
gólok: Spadacio (57.), Herea (Cristea 18), illetve Ivelja (11., öngól), Cristea (18.)

Urziceni-Steaua 1-1
gólok: Rusescu (54.), Stancu (47.)

Arges-Dinamo 5-2
gólok: Cazan (11.), Iordache (45.), Dulcea (56.,62.), Doman (89.), illetve Zicu (30.), Niculescu (90.)

Brassó-Temesvár 1-0
gól: Hadnagy (89.)

Pandurii-Galac 1-0
gól: Vasilache (7.)

Medgyes- Kolozsvári CFR 2-0
gólok: Bud (48.), Oliveira (88.)

Otopeni-Farul 6-0
gólok: Iacob (5.,32.,50.), Negru (55.), Pana (72.), Draghici (82.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: