2010-08-04 10:33:22• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Még nem adják fel

Az Urziceni és a Debrecen Szentpéterváron és Bazelben vívná ki a továbbjutást.

Nem sikerült valami jól a Debrecen és az Urziceni számára a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első, hazai meccse. Míg a magyar bajnok „odahaza" (a találkozót Budapesten rendezték) 0-2 vereséget szenvedett a svájci aranyérmes Basel ellen, addig az román ezüstérmes legalább egy gól nélküli döntetlent kiharcolt a Zenit Szentpétervár ellen - Bukarestben.

Ezzel pedig a két évvel ezelőtti bajnoknak akár győznie sem kell Oroszországban: egy gólokat hozó döntetlennel továbbjut, sőt, ha érintetlenül marad a kapuja, akkor is reménykedhet a tizenegyesekben. A Zenit ugyanakkor az idei szezonban (ami Oroszországban tavasszal elkezdődött) a Premjer Ligában csak egyszer nem talált az ellenfelek kapujába: április végén a Terek Groznij ellen. Nem javítja a románok esélyeit, hogy Apostol és Paraschiv sérülés, Paduretu pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Figyelembe véve, hogy a klubot érintő anyagi nehézségek miatt Ricardo egyszerűen dezertált, Roni Levy vezetőedzőnek nem maradt védekező középpályása, így az eredetileg bal oldali védő Brandan játszhat ezen a kulcsfontosságú poszton.

Amíg az egyik klubot anyagi gondok gyötrik, addig a másik a napokban jelentette be, hogy 22 millió euróért leigazolta a Porto portugál válogatott középső védőjét, Bruno Alvest. Az oroszok olasz mestere, Luciano Spalletti ezzel együtt nem számít könnyű összecsapásra: „Az Urziceni valószínűleg megszállja majd saját térfelét, ezért türelmesen és koncentráltan kell majd nyomást gyakorolnunk rájuk. Ha valami szerencsétlenség történik számunkra a meccs elején, akkor komoly gondban leszünk", mondta a Roma korábbi trénere.


Bukarestben nem született gól az Urziceni és a Zenit meccsén
Bukarestben nem született gól az Urziceni és a Zenit meccsén


Ennél is nehezebb feladat előtt áll a Debreceni VSC labdarúgócsapata, amely vendégként 2-0-s hátrányból vág neki szerdán a svájci FC Basel elleni visszavágónak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.

A hajdúsági alakulat kedden délelőtt indult el Svájcba, s a 19 főt számláló keretben ezúttal helyet kapott az első összecsapást betegség és sérülés miatt kihagyó Kabát Péter és Laczkó Zsolt is.

A múlt szerdai, budapesti mérkőzésen a DVSC jól kezdett, azonban a kialakított helyzetekből egyszer sem sikerült gólt szerezni, s ez megbosszulta magát, a 34. percben ugyanis Stocker távoli lövése megpattant a védőkön, s Verpecz kapujában kötött ki. A második játékrészben végig támadott a Debrecen, s ígéretes lehetőségeket alakított ki, gólt azonban a lefújásig nem sikerült szereznie, a Basel viszont a 92. percben egy átlövésből megduplázta előnyét.

"Biztosan szoros mérkőzés lesz, remélhetőleg Bázelben is lesznek lehetőségeink, amelyeket ezúttal ki kell használnunk - nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Fodor Marcell, a DVSC védője. - A kétgólos hátrány miatt nem mi vagyunk az esélyesek, de igyekszünk felborítani a papírformát. Ehhez arra van szükség, hogy az összecsapás elején betaláljunk."

Ha Herczeg András együttese továbbjut a Basel elleni párharcból, akkor még egy selejtezőkört kell sikerrel megvívnia ahhoz, hogy megismételje tavalyi teljesítményét és a BL csoportkörében szerepeljen. Kiesés esetén a Debrecen az Európa Liga-selejtező 4. fordulójában folytatja, ahol a tét a második számú kupasorozat csoportkörébe kerülés lesz.


A Debrecen már edzett a St.Jacobs Parkban fotó: dvsc.hu
A Debrecen már edzett a St.Jacobs Parkban fotó: dvsc.hu


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: