2010-07-28 22:52:03• hírek • Szatmar.ro

A DVSC máris búcsút inthet a BL-nek

fotó: dvsc.hu
fotó: dvsc.hu

A bombameglepetés elmaradt, a bombagólok a Baselnek kedveztek.

A Debrecen úgy indult neki a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010-2011-es szezonjának, hogy az első magyar csapat szeretett volna lenni, amely kétszer is bejut a sorozat csoportkörébe. A Basel elleni budapesti vereség után azonban a csapat olyan távol került a csoportküzdelmektől, mint amekkora a különbség a debreceni Oláh Gábor utcai és a bázeli St.Jakob-Park stadionok között.

Mivel a civis városban található létesítmény továbbra sem felel meg az UEFA követelményeinek, ezért a magyar bajnok a harmadik selejtezőkör hazai meccsét az Újpest otthonául szolgáló Szusza Ferenc stadionban rendezte. Az újpesti lelátók pedig talán meglepve szemlélték, hogy az első ziccer a debreceni Coulibaly előtt adódott (Costanzo védett), majd a következő lehetőség is Yannick lövése után halt el. A vendégek első ízben a 20. percben Shaqiri lövése révén veszélyeztettek - Verpecz kapus ekkor még védeni tudott-, a második helyzetükből azonban máris vezetést szereztek. Egy jobb oldali beadás után a védők röviden szabadítottak fel, Stocker 25 méteres lövése még meg is pattant valakin, így Verpecznek esélye nem volt hárítani. Mint ahogy a 38. minutumban Costanzónak sem lett volna, de Varga 12 méteres lövése elszállt a kapu fölött.

A szünet után a Debrecen megpróbált még inkább aktívabbá válni (az első játékrészben sem játszott alárendelt szerepkörben), mégis a svájci kontrák jelentettek több veszélyt (Huggel, Shaqiri). A 83. percben aztán a magyar bajnok igen közel került az egyenlítéshez, ám Varga egy szóló után nem tudott túljárni Costanzo kapus eszén. És amint ez már magyar csapat esetén lenni szokott, a 92. percben Xhaka indított útjára egy 30 méteres lövést, ami a magyar kapuban kötött ki, szinte bebiztosítva ezzel a svájci továbbjutást.

Ami a többi meccset illeti, a Stockholmban nyerő Rosenborg, a Bernben ikszelő Fenerbahce és a Helsinkit odahaza 3-0-ra legyőző Partizan Belgrád már továbbjutónak érezheti magát. A nap meglepetése, hogy az Ajax csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes hazai pályán a görög PAOK Szaloniki ellen. Na meg arra se sokan számítottak, hogy a Braga simán kiüti a Celticet.

További szerdai eredmények:
Aktobe (kazah) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 1-0
gól: Smakov (61., 11-es)

BATE Boriszov (fehérorosz) - Köbenhavn (dán) 0-0

Sheriff Tiraspol (moldvai) - Dinamo Zágráb (horvát) 1-1
gólok: Erokin (35.), illetve Sammir (3.)

Yong Boys Bern (svájci) - Fenerbahce 2-2
gólok: Dudar (14.), Costanzo (89, 11-es), illetve Emre (5.), Stoch (42.)

AIK Stockholm (svéd) - Rosenborg (norvég) 0-1
gól: Henriksen (33.)

Ajax (holland) - PAOK Szaloniki (görög) 1-1
gólok: Suarez (13.) illetve Ivics (72.)

Partizan Belgrád (szerb) - HJK Helsinki (finn) 3-0
gólok: Iliev (8.), Ilics (42.), Cleo (90.)

Braga (portugál) - Celtic Glasgow (skót) 3-0
gól: Alan (26., 11-es), Elderson (76.), Matheus (88.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: