2016-04-06 00:58:42• hírek • Hirado.hu

Uruguayi dupla és chilei fejes döntött

A Barcelona hazai pályán 2-1-re megverte az Atlético Madridot a kedd esti Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. Az est másik meccsén a Bayern München sovány 1-0-ás előnyt szerzett a Benfica ellen hazai pályán.

A Diego Simeone által 250. alkalommal irányított Atléticó szerezte meg a vezetést, a félidő derekán Koke kiugratása után Fernando Torres nem hibázott. Nem úgy, mint tíz perccel később, ugyanis ekkorra második sárga lapját - ezáltal a pirosat is - begyűjtve véget ért számára a párharc. Pedig nem sokkal a kiállítás előtt Antoine Griezmann akár kettőre is növelhette volna a vendégek előnyét, de Marc-André ter Stegen nagyot nyújtózva menteni tudott.

A második játékrészben állandósult a Barcelona fölénye, szinte egykapuztak, de sem Lionel Messi káprázatos ollózása, sem Neymar előbb lécen csattanó, majd a bal sarkot centikkel elkerülő tekerése nem hozott egyenlítést. A 62. percben aztán Luis Suárez közelről a hálóba passzolta Jordi Alba eltört lövését. A katalánok tovább folytatták az offenzívát és ismét megtalálták a rést a hősiesen védekező, de fáradó madridi hátsó alakzaton, Daniel Alves beadása után ismét az uruguayi támadó volt eredményes, aki így már 45 gólnál jár az idényben

A lefújásig újabb gól már nem esett, így a közel egyórányi Barca-emberelőny ellenére nyílt maradt a párharc.



Az est másik meccsén Juan Bernat beadása és a chilei Arturo Vidal közeli fejese után a Bayern München már a második percben megszerezte a vezetést hazai pályán a Benfica ellen. A gyors gól bajor kiütést sejtetett, ám ez elmaradt. Ugyan a hazaiak hatalmas fölényben játszottak (64%-ban birtokolták a labdát), főleg a két szélső, Franck Ribery és Douglas Costa volt nagyon aktív, a helyzeteik rendre kimaradtak. Hol Ederson védett bravúrral, hol a csatárok céloztak pontatlanul, vagy a gyenge napot kifogó Robert Lewandowski passzolt rosszul. A rengeteg kihagyott helyzet akár meg is bosszulhatta volna magát, a Benfica kevés gólszerzési lehetősége közül Jonas lövésénél Manuel Neuernek bizony a helyén kellett lennie.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzés:

FC Barcelona -Atlético Madrid 2-1 (0-1)
gólszerzők: Suárez (62., 75.), illetve Torres (25)

Bayern München-SL Benfica 1-0 (1-0)
gólszerző: Vidal (2.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: