2011-08-25 16:35:26• hírek • Szatmár.ro

Urológiai szakrendelés indult a Korall Klinikán

A szatmárnémeti Korall Klinika vezetőségének célja, hogy alkalomról alkalomra fejlessze az emelt szintű járóbeteg szakellátást elismert szakorvosok közreműködésével, mindezt harmonikus és modern környezetben. A klinikán a különböző rendelések mellett, mostantól urológiai szakrendelés is található, Dr. Farkas Antal vezetésével szombatonként 9-13 óra között.

A szakorvossal rögtön első rendelése után beszélgettünk, aki szemmel láthatóan meg volt elégedve a Korall Klinika felszereltségével, a felkészült segítőgárdával és nem utolsósorban az aznapi betegek számával is, hiszen annak ellenére, hogy első alkalommal volt hivatalosan jelen, sok páciens érkezett.

Dr. Farkas Antal 1993-ban végzett a marosvásárhelyi egyetemen, majd úgy tűnik számára, hogy a lehetőségek beszűkülnek előtte, ezért Salgótarjánban tanul tovább, és itt is szakvizsgázik. Innen került át a debreceni urológiai klinikára, amelynek adjunktusa, valamint az Urológiai Orvostudományok kandidátusa.

„Először barátaimtól hallottam a Korall Klinikáról, és tavasszal egy látogatást is tettem. Megtetszett a klinika hangulata, és úgy vélem nagyon jó felszereltség van itt, és egy nagyon felszerelt urológiai szakrendelésnek nézünk elébe." - mondta el Dr. Farkas.

Amint az már ismeretes, a klinika rendkívül felszerelt laboratóriummal rendelkezik, ahol a vizsgálatok széles körben megtörténnek. A vizeletvizsgálatot helyben 1-2 perc alatt eltudják végezni - az urológiai vizsgálatok esetében ez majdnem minden betegnél szükséges. Emellett speciális urológiai ultrahangot is elvégeznek, ugyanis egy urológus szakorvos számára ez mást is mutathat.

„A speciális urológiai vizsgálatot a legtöbb esetben elvégezzük, ugyanis mi a saját szemünkkel szeretjük látni, és nem leletet olvasni a veséről, mert nem biztos, hogy ugyanúgy ítéljük meg az elváltozásokat, mint egy ultrahangos szakorvos." - magyarázta az urológus.

Milyen problémákkal fordulhatnak Dr. Farkas Antalhoz?

A klinikán a húgyivarszervek gyulladásos és köves betegségeinek kivizsgálása és kezelése történik, illetve . merevedési, szexuális zavarok, nemzési képesség zavarainak kivizsgálásával is foglalkoznak. Emellett a vizelési panaszok okait is kivizsgálják, valamint a prosztata megnagyobbodás okozta vizelési zavarokat.

Az utóbbi években különös hangsúlyt kapott a prosztatarák korai felismerésének fontossága és az erre vonatkozó vizsgálatok minél szélesebb körű alkalmazása. Dr. Farkas Antal urológusi tevékenységei mellett, ősztől szakvizsgázik klinikai onkológiából, tehát a daganatos betegségeket még elmélyültebben kezeli, mint egy csak urológus szakorvos. Fontos, hogy a klinikán mindenféle urológiai betegség daganatszűrését el tudják végezni.

„Elkezdve a gyerek urológiai problémáktól az időskori betegségekig bárkit szívesen fogadunk, és az andrológiai betegségeket is el tudjuk látni. Igyekszek mindenben a beteg segítségére állni, a hozott leleteket értékelem, felvilágosítom a beteget a problémáról és a kezelési lehetőségekről, pontosan elmagyarázom, hogy miről van szó a beteg nyelvén." - fejtette ki a szakorvos.

Ha részletesebb információkat olvasna az urológiai betegségekről, akkor látogassa meg a Korall Klinika oldalát. További információért forduljon a Korall Klinikára, az Eroii Revolutiei tér 22. szám alá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: