2018-12-21 10:34:00• hírek • Bagosi Andrea

Úrhatnám polgár: jótékonysági előadásra készül a börvelyi Lápi Lidércek társulat

Az előző évek hagyományait követve az ünnepi időszakban idén is egy jótékonysági előadással rukkol elő a börvelyi Lápi Lidércek társulat.

A bemutatóra december 25-én, kedden 19:00 órai kezdettel kerül sor a Börvelyi Petőfi Sándor Kultúrotthonban. Az izgalmasnak ígérkező előadásra egy felnőtt belépőjegy 10, még egy gyerekjegy 5 lejbe kerül majd.
 

A történet főszereplője Jourdain ​úr, aki gazdag polgár. Nagy házat vezet. Filozófust, tánctanárt tart, akik nap nap után jó pénzért pallérozzák testét, lelkét. Jourdain úr leghőbb vágya, hogy kiművelt fővel végre valódi nemes lehessen. Nemes ember legyen gáláns, nemes ember legyen szerelmes! Ha lehet, ne feltétlenül saját feleségébe. Jourdain úr így lobban lángra a szép özvegy iránt és méregdrága ajándékokkal halmozza el. A hiszékeny ember közvetítőül nemesi származású barátját és tanácsadóját kéri fel. Nem is sejti, hogy a minden hájjal megkent „jó barát” az ékszerekkel saját házassági terveket szövöget. 
Jourdain úr kettős erkölccsel mér: ha a sajátjára nem is, lánya erkölcsire igencsak figyel. Amikor hírét veszi, hogy a szép lány rangon alul kíván házasodni, s kérője nem nemes, a leghatározottabban tiltakozik.
 

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Lápi Lidércek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: