2019-01-08 10:15:43• hírek • Bagosi Andrea

Úrhatnám polgár Lidérc módra

A karácsonyi ősbemutató után január 13-án, vasárnap a börvelyi Lápi Lidércek amatőr színtársulat Csanáloson mutatja be legújabb előadását.

A társulat ezúttal Molière – Úrhatnám polgár című darabját viszi színpadra, melyet 18:00 órai kezdettel a csanálosi kultúrotthonban követhetnek figyelemmel a nézők.
 

A történet főszereplője Jourdain ​úr, aki gazdag polgár. Nagy házat vezet. Filozófust, tánctanárt tart, akik nap nap után jó pénzért pallérozzák testét, lelkét. Jourdain úr leghőbb vágya, hogy kiművelt fővel végre valódi nemes lehessen. Nemes ember legyen gáláns, nemes ember legyen szerelmes! Ha lehet, ne feltétlenül saját feleségébe. Jourdain úr így lobban lángra a szép özvegy iránt és méregdrága ajándékokkal halmozza el. A hiszékeny ember közvetítőül nemesi származású barátját és tanácsadóját kéri fel. Nem is sejti, hogy a minden hájjal megkent „jó barát” az ékszerekkel saját házassági terveket szövöget. 

Jourdain úr kettős erkölccsel mér: ha a sajátjára nem is, lánya erkölcsire igencsak figyel. Amikor hírét veszi, hogy a szép lány rangon alul kíván házasodni, s kérője nem nemes, a leghatározottabban tiltakozik.
 

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Lápi Lidércek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: