2011-07-07 14:22:40• hírek • Kocsis Zoltán

Mit tilt a tiltó tábla?

Hiába a megállni tilos tábla, az utcán egymást érik a parkoló autók.

Az, hogy Románia a lehetőségek hazája, már közhely - ám pont ettől igaz. Amíg azonban ezen kijelentés eredetijével kapcsolatba hozható az amerikai álom fogalma, addig nálunk legfeljebb román rémálomról beszélhetünk. Ám rébuszokból ennyi elég, térjünk rá az újabb bizonyítékra, méghozzá a Martirilor Deportati utcára.

Aki esetleg nem tudná, ez az az utca, amely a Nagypiac központ felőli oldalán van. Amint lehajtunk a Golescu hídról és nem térünk el jobbra, akkor erre az utcára érünk. Ott pedig, az utca jobb oldalán egy megállni tilos tábla „fogadja" az érkezőket. Mindhiába!

Amint ugyanis az alábbi fotókon remekül látszik, az autósok erre rendre fittyet hiánynak, a parkoló autók pedig egymást érik. Rögtönzött felmérésünk szerint ráadásul tízből jó ha egynek volt parkolócédulája.



Jól látható a megállni tilos tábla, akárcsak a mögötte parkoló autók


A problémát dr.Láng László városi tanácsos is felvetette a legutóbbi tanácsülésen, minden eredmény nélkül. Indoklása szerint az utcán folyamatosan dugó alakul ki a rengeteg parkoló autó miatt, így sokszor a mentő is elakad közöttük. Az egyelőre költői kérdés, hogy ha a parkolóőrök oly szorgalmasan tudják ellenőrizni a parkolócédula-köteles, de amúgy a parkolást megengedő szakaszokat, akkor a rendőrség miért nem tudja ellenőrizni az olyan helyeket, ahol nem szabad meg sem állni?

Magyarán: miért nem tudja betartatni a közlekedési szabályokat?!


Van, aki a helyet is fenntartja autójának



Nem kellett sokat várni, a dugó is gyorsan kialakult



A bal oldalon fel van tüntetve a parkolók helye, a jobb oldalon nincs - ettől függetlenül az is parkolóként funkcionál

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: