2014-07-25 17:12:17• hírek • Kocsis Zoltán

Uraim, most megtudhatják, férfiasságuk átlag fölötti-e?

Meglepő térképpel, péniszméret-térképpel rukkolt elő a német Focus magazin online kiadása. Ebből kiderül például, hogy Európában a bosnyák, a grúz és a holland férfiak lehetnek leginkább büszkék a férfiasságukra, míg a másik végletet a görögök, az olaszok és a románok képezik. Mi magyarok jól állunk: alig maradunk el az élmezőnytől.

„A pénisz mérete mindig is fontos szerepet játszott egy férfi önbizalmában és saját férfiasságának megítélésében", kezdik a cikket a németek. Arra ugyanakkor nem térnek ki, mégis milyen módszertan használatával szerezték adataikat. Talán jobb bele sem gondolni!

Lényeg az, hogy a cikk szerint az átlag európai (angol szakterület szerint kaukázusi) férfi pénisze ernyedt állapotban 7,3 centiméter hosszú, merev állapotában pedig 15,4 centiméter. Ezzel azonban még nincs vége, hisz adataik szerint körfogata ernyedt állapotban 7,6 centiméter, merev állapotban pedig 11,1 centiméter, átmérője pedig 31, illetve 41 milliméter, attól függően természetesen, hogy milyen izgatottsági állapotban van.

A cikk szerint az orvosilag dokumentált leghosszabb férfi nemi szerv 48,3 centiméter volt. Szakemberek szerint 30 centi fölötti pénisszel megközelítőleg ötezer férfi rendelkezik.

A magazin szerint nem tévhit az, hogy a különböző embertípusok között változó a pénisz hossza. Az Egészségügyi Világszervezet 1998-as tanulmányát idézik, amely négy kategóriába sorolta a péniszeket azok mérete szerint. Ezek szerint a 12,5 centiméternél rövidebb pénisszel rendelkező férfiak 0%-a származott Afrikából, 27%-a viszont Ázsiából. Ezzel szemben a 17,6-20 centiméteres nemi szervvel rendelkezők között 21% volt afrikai, 15% fehér és mindössze 2% az ázsiai.

Ami Európát illeti, meglepő a kategóriák földrajzi szétszórtsága. A leghosszabb nemi szervvel ugyanis a bosnyák férfiak rendelkeznek, ahol az átlag 15,65 centiméter. Őket követik a grúzok, a hollandok (15,60 cm), majd a magyarok (14,99 cm) és a dánok (14.88 cm). A skála másik végén a görög férfiak találhatóak 12,18 centiméternyi átlaggal, 32 milliméterrel lemaradva az olaszok (12,50 cm) mögött. Nem érik el a 13 centimétert a románok (12,75) és az írek (12,78) sem.

Nos uraim, lehet méregetni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: