2012-12-05 13:53:09• hírek • Szatmár.ro

A Mikulással érkezett a gyerekekhez Kereskényi

Ünnepi versektől, énekektől és gyermekkacajtól zengett december 5-én több magyar nyelvű óvoda, tanintézmény, amikor az ősz szakállú Mikulás teli puttonyával bekopogtatott az ajtókon.

Közel ötszáz ajándékcsomagot osztott ki szerda délelőtt, december 5-én a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZMIT) Mikulása Szatmárnémeti több magyar ajkú gyermeke számára.

A fiatal önkéntesek által idén is megszervezett, a Szatmár Megyei RMDSZ által támogatott akció során a Mikulást „házhoz rendelő" iskolák, óvodák magyar csoportos gyermekeit két krampusz és Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke, az 5-ös egyéni választókerület képviselőjelöltje kíséretében látogatta meg a piros ruhás télapó.

Az izgatott kis- és nagycsoportos óvodás, illetve általános iskolás gyerekek örömtől ugrándozva, tapsolva várták a találkozás pillanatát. Volt, aki kissé megilletődve, de olyan is, aki bátran, egyből az ölébe pattanva fogadta a télapót. Néhány szép Mikulás-vers elszavalása, hangulatosabbnál hangulatosabb énekek eldalolása és a Mikulásnak feltett okos kérdések után a gyerekek boldogan vették át a jól kiérdemelt ajándékcsomagokat.

A Mikulás megígérte, hogy otthonaikban is meglátogatja a jó gyermekeket, valamint azt is, hogy jövőre is eljön hozzájuk az óvodába, iskolába.

Kereskényi Gábor a Mikulással együtt keresett fel több óvodát

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: