2012-12-05 14:34:52• hírek • Szatmár.ro

Ünnepváró vásár és Mikulásnap Szatmárnémeti új főterén

A december 6-i rendezvényen egyházi és gyermekkórusok is fellépnek, a résztvevők pedig jótékonykodhatnak is. 18 órától a Dolly Roll lép fel.

A Mikulás idén nem csupán otthonaikban látogatja meg a családokat, hanem egy vidám és színes program keretében a szatmárnémeti Új főterén található Coposu sétányon lévő gödörbe is sok meglepetést varázsol az arra járók számára. Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete által támogatott, a City Rádió a Máltai Segélyszolgálat és a Caritas szervezésében megrendezendő ünnepváró vásárra Mikulás napján, december 6-án, csütörtökön déli 12 órai kezdettel kerül sor. Több stand, köztük egy Mikulás-házikó is várja a kilátogató kicsiket és nagyokat egyaránt, akik illatos, friss kalácsot és forralt bort is kóstolhatnak a helyszínen.

Eközben egyházi kórusok, gyermekek előadásai, ünnepi ételek és italok illata varázsolja a térre a téli ünnepek elbűvölő, mesebeli hangulatát. A feledhetetlen szórakozás mellett a résztvevőknek jótékonykodni is lehetőségük nyílik, ugyanis a vásáron gyerekek által készített mézeskalácsot vásárolhatnak, maguk a vásárlók által megállapított, jelképes összegekért. A süteményeket hétfőn a Fastus pékség- és cukrászdájában a gyerekek és szülők közösen készítették el.

A mézeskalácsok eladásából összegyűlt pénzt hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére ajánlják fel. A nap fénypontja a 18 órától kezdődő magyarországi Dolly Roll koncertje lesz, az együttes jól ismert slágerei mellett a 2009-ben megjelent Dolly Roll Karácsony című ünnepi lemez zenei anyagával is kedveskedik majd a szatmári közönségnek.

A rendezvény részletes programja:
12.00 óra - a MIKULÁS megérkezése, a MIKULÁS HÁZ megnyitója
12.00 óra - Johann Ettinger Líceum kórusának fellépése
13.00 óra - Szatmárhegyi Énekkórus fellépése
13.20 óra - a Szatmárnémeti Református Kollégium kórusának fellépése
13.00 -14.00 óra között  - Fenyőfa díszítő verseny
14.00 óra - Óvodák és iskolák fellépései (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 6-os Óvoda, 9-es Óvoda, Református Gimnázium Óvodája, Hám János Iskolaközpont, 10-es iskola, Hám János Óvoda, Református Gimnázium óvodája, Aurel Pop Művészeti Líceum, 15-ös Óvoda)
16.00 óra - Interaktív Gyermekjátékok az Arlechino Játszóház közreműködésével
17.00 óra - Nevessen együtt az Északi Színház színészeivel
17.45 óra - RMDSZ „Kampánycsend"
18.00 óra - DOLLY ROLL koncert  

Állandó programok: mézeskalács vásár, mikulás ház, vetélkedők, tombola, forralt bor, kézműves vásár, kürtős kalács, ajándékvásár. Támogatók: Szatmári RMDSZ, Fastus Pékség és Cukrászda, Samtech Sound Kft., Saraflower Kft.

A Dolly Roll 18 órától fog fellépni a rendezvényen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: