2008-02-28 16:09:12• hírek • Szatmar.ro

75 éve alakult a polgári védelem

 A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a Román Polgári Védelem 75. évfordulóját ünnepelte.

A Román Polgári Védelem megalakulásának 75.évfordulója alkalmából csütörtökön a Dinu Lipatti Filharmóniában ünnepséget tartott a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

Az eseményen jelen volt Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármestere, Radu Bud prefektus, illetve Magyarországról és Ukrajnából is érkeztek partnerek.

A Román Polgári Védelem 1933.március.31-én jött létre a lakosság megvédése, illetve a légvédelem érdekében, azóta a szervezet kisebb-nagyobb változásokon ment át. Tevékenységük kibővült, ezzel párhuzamosan a hatékonyságuk is évről évre növekedett, s amint azt Gheorghe Stramb a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője mondta a jövőben is megpróbálnak legjobb tudásuk szerint cselekedni, hogy a polgári védelem ezután is biztos alapokon álljon.  

Az ünnepségen többen beszédet tartottak és megköszönték a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének a kitartó munkát. Az esemény keretén belül jelképesen díjakat is átadtak, többek között Radu Bud prefektus, Ilyés Gyula polgármester, Paula Mare megyei tanácsos is elismerésben részesült.

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: