2014-12-08 16:50:43• hírek • Szatmár.ro

Ünnepség az Önkéntesek Világnapja alkalmából

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Központja immár tizenharmadik alkalommal ünnepelte meg az Önkéntesek Világnapját.

Ez alkalomból a központ csapata nemrég egy meglepetésekkel teli ünnepséget szervezett az önkéntesei számára, mely egyben az egy héttel korábban zajló „Varázsolj mosolyt az idősek arcára" nevet viselő ajándékkészítési akció záróakkordja is volt.

A november 24. és 28. között zajló ajándékkészítési programon 122 diák vett részt, közülük több mint 40-en az Önkéntesek Világnapja alkalmából szervezett eseményen számoltak be az akció során megélt tapasztalataikról. A résztvevő iskolák, a Gheorghe Dragos Gazdasági Líceum, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium, a Doamna Stanca Nemzeti Kollégium, az Unio-Traian Vuia Szaklíceum, a Református Gimnázium, a Constantin Brâncusi Líceum, a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákjai nem csupán az ajándékok elkészítése, hanem a megajándékozni kívánt idős személyek kiválasztásában is kreatívnak bizonyultak. Az ajándéktárgyakból ismerősökhöz, szomszédokhoz és még ismeretlen személyekhez is jutott. Egyes önkéntesek egyedül, mások csoportban, szóban, képek segítségével, bemutatók és kisfilmek által mutatták be élményeiket.

A program második részében tombolasorsolás során az önkéntesek számos meglepetéstárgyban részesültek.

A „Szent Pál" Központban megrendezett Önkéntesek Világnapja kellemes, családias hangulatban telt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az önkéntesek nagyon jól érezték magukat és köztük többen is vágyukat fejezték ki, hogy visszatérhessenek.

Önkéntesek gálája a Szent Pál Központban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: