2014-05-09 15:42:56• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi szentmisével vette kezdetét az idei Hám János Napok

Ünnepi szentmisével és Hám János egykori római katolikus püspök mellszobrának megkoszorúzásával vette kezdetét az idei Hám János Napok. A római katolikus teológiai líceumban idén is kétnapos rendezvény ez, melynek keretében ösztöndíjakat adnak át, villámcsődületet és vetélkedőket is szerveznek.

Az idei Hám János Napok a reggel 9 órakor megkezdődött szentmisével indult a Székesegyházban, amelyet Nm.Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök pontifikált, s melyen szentbeszédet mondott Ft. Mustó Péter SJ atya. A rendezvény nagy fontossággal bír az iskola életében, de a megyeközpont életében is, ezért nem csoda, hogy a tanulók mellett közszereplők is nagy számban vettek részt ezen.

Az szentmisét már hagyományosan a Székesegyház előtt található Hám János szobor megkoszorúzása követte, melynek keretében Pfeifer Melany, az iskola VII. osztályos diákja mondott verset.

11 órakor került sor a hivatalos megnyitó ünnepségre az iskola dísztermében, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök és Ádámkó István Csaba igazgató mondott beszédet. Könyvbemutatóra is sor került: Mustó Péter Csendben születik az ima című könyvét mutatták be a megnyitó keretében. Az iskola több diákja is fontos szerepet vállalt a megnyitón: volt aki zongorajátékával kápráztatta el a résztvevőket, volt aki verset mondott és társastánc-előadásra is sor került.

Sokan vettek részt az ünnepi szentmisén

A Hám János Napok további programjában a pénteki napra vonatkozóan szerepel a PAX ösztöndíjak átadása és a Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének megalapítása is.

Szombaton a Hám János Teológiai Líceum parkudvarán lesznek rendezvények. Itt kerül sor a hetedik alkalommal megrendezett Zenei Versenyre, később műveltségi kvízjáték lesz és 15.30-kor villámcsődületet szervez az iskola diáktanácsa. A rendezvény a szatmárnémeti ifjakból álló, The Phoenix nevet viselő zenekar szabadtéri koncertjével ér véget.

Megkoszorúzták Hám János szobrát

Hivatalos megnyitó a 2014-es Hám János Napokon

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: