2012-09-17 14:15:54• hírek • Póti Orsolya

Csak egy kék színű virág... - csendült fel újra a dal

A hétfő délelőtti tanévnyitó ünnepség keretében elsőként az elemi osztályos diákokat köszöntötte az iskolaközösség, majd köszöntőbeszédek, jókívánságok sorozata következett, zárásképpen pedig felcsendült az iskola himnusza. Ezzel kezdetét is vette a 2012/2013-as tanév a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

Szeptember 17-én hétfő reggel a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban is becsengettek. A diákok és szülők az iskola udvarán gyűltek össze a hagyományos tanévnyitó ünnepségre, melynek keretében elsőként az előkészítő és az első osztályos diákokat köszöntötték.

A kisdiákok felvonulását követően Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője szólt a jelenlévőkhöz, felvázolva azt, hogy mennyi megpróbáltatáson ment át az iskolaközösség az új épületbe való költözés, illetve az elmúlt év során.

„A diákok, szülők és tanárok összefogásának köszönhetően az elmúlt tanévben sikerült lakhatóvá varázsolnunk az egykori püspöki konviktus épületét. Elkészült a kerítés, a fűtésrendszer, új bútorzatot kapott a tanári, az ebédlő, a díszterem, új berendezéseket az iskolarádió, elkészült az udvar kanalizálása és leaszfaltozása. A nyár folyamán sem álltak le a munkálatok, kialakítottuk a sportpályákat kifestettük a bentlakás egy részét, a konyhát, az elemi osztályok termeit a földszinti folyosón"- magyarázta Pataki.

„Nem volt könnyű év a tavalyi, hiszen folyamatosan dolgoztak az épületben előbb a hideg, majd a fűtésrendszer cseréjének munkája tett próbára tanárt és diákot egyaránt. Mindezek ellenére az oktatás színvonala nem romlott, sőt, diákjaink kiváló eredményeivel büszkélkedhetünk, akik megyei tantárgyversenyeken 15 első, 21 második és 16 harmadik díjat érdemeltek ki - mondta el az igazgatónő, aki felolvasta a versenyeken legjobban teljesítő diákok névsorát, gratulált a szép eredményekhez, majd külön szavakat intézett az elemi osztályos diákokhoz, az ötödikeskehez, a IX. osztályosokhoz és a felsőbb osztályokba járó diákokhoz.

Mint megtudtuk, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban idén 925 diák kezdi a tanévet az óvodásoktól kezdve az egészségügyi posztliceális osztályokon tanulókig. Különleges tanév az idei azért is, mert 28 év kihagyás után újra olyan kis diákok is tagjai lesznek az iskolaközösségnek, akik először lépik át az iskola küszöbét.



A tanévnyitó ünnepség keretében Zsók Csaba, a szülőbizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket, aki arra kérte a szülőket, hogy látogassák az osztályfőnöki órákat, hogy a problémákra sikerüljön együtt megoldást hozni a gyerekek fejlődése érdekében.

Kádár Petra XII. A osztályos diák, az iskola diákszövetségének (KÖFEDISZ) elnöke is köszöntötte a diákokat. Elmondása szerint idén is sok érdekes programot - újakat és hagyományosakat egyaránt - szerveznek majd azért, hogy még jobban megismerjék egymást.

Végezetül felcsendült a Kék színű virág, az iskola himnusza a Pál Kata Péter együttes előadásában, majd a diákok felkeresték saját osztálytermeiket, a tizenkettedikesek az új osztályokba kísérték a kisdiákokat, ahol Dobai Réka tanítónő várta az előkészítősöket és Sárosi Melinda pedig az elsős tanulókat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: