2016-04-04 13:03:40• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi szentmisét tartottak Szatmárhegyen

Meg kell érezzük, hogy mi is részesülünk a szeretetnek és a gyengédségnek a misztériumában - mondta Ft. Márton Áron címzetes esperes Isteni irgalmasság ünnepén, Szatmárhegyen.

Kicsinek bizonyult a szatmárhegyi templom Isteni irgalmasság ünnepén, április 3-án, amikor búcsúra gyűltek össze a helyi és zarándok hívek. Tizenegy órakor kezdődött a szentmise, melynek elején, a szatmárnémeti Szent Család templom filiájaként ellátott templomban Ft. Papellás István plébános köszöntötte a jelenlevőket, külön említve a Szatmárnémetiből, Pusztadarócról, Szamosdaráról elzarándokoltakat. Kérte mindenkitől, ajánlják fel a szentmisét családtagjaikért, szeretteikért, hogy mindannyian bőven részesüljenek Isten irgalmában.

A szentbeszédet a főcelebráns, Ft. Márton Áron címzetes esperes mondta, röviden áttekintve az ünnep, majd a templom és a közösség történetét. Ferenc pápa szavait idézte a hívek elé, amikor azt kérte, bízzák magukat az irgalmas Istenre: "Amikor a templom titulusát választották a kedves hívek, bizonyára sokat töprengtek azon, hogy kinek szenteljék, ajánlják ezt a kis templomot. És bizonyára hosszú töprengés után döntöttek úgy, hogy az Isteni irgalmasság tiszteletére szenteltetik fel. Mintha már akkor a fülükbe csengett volna Ferenc pápa üzenete, miszerint bízzuk magunkat az irgalmas Jézusra, az irgalmas Istenre. Ez a közösség úgy döntött, hogy így tesz. Bárki nyugodtan léphet be ennek a templomnak az ajtaján, itt az irgalmas Istennel találkozik. Krisztussal, aki az Egyház szolgálata által bevezet minket Isten szeretetének a misztériumába. Ez a mindenkit átölelő szeretet ölel át minket is itt. Meg kell nyissuk szívünket a Szentlélek működése előtt, fel kell magunkban élesszük a vágyat, hogy készséges örömmel feleljünk meg közös keresztény hivatásunknak, az életszentségnek. A Szentatyának a tavalyi évben juttatta a Szentlélek az eszébe, hogy új kegyelmi időt jelöljön ki. Az Irgalmasság Szentévét éljük. Ez különleges lehetőséget biztosít számunkra, hogy az Isteni Irgalmasságot közelebbről megismerjük és átéljük. Meg kell éreznünk, hogy mi is részesülünk a szeretetnek és a gyengédségnek ebben a misztériumában. Tegyünk le minden félelmet és szorongást, mert ezek nem illenek azokhoz, akik Isten szeretetében élnek. Örömöt kell érezzünk, hogy találkoztunk a minket átölelő Krisztussal."

A szentmise végén kérték a híveket, maradjanak agapéra is, töltsenek együtt még időt, élvezve a közösség szeretetét. Emlékeztettek ugyanakkor mindenkit, hogy három órától szentségimádás kezdődik az egyházmegye templomaiban, melyben Isten irgalmasságát kérik. A szentmisén történt perselyezéssel is irgalmasság-cselekedetet akartak megvalósítani: egy erdődhegyi mozgáskorlátozott gyermeknek gyűjtöttek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: