2008-10-27 14:07:41• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi szentmise Scheffler János boldoggáavatásáért

Október 29-én, szerdán este 18 órai kezdettel kerül sor a Székesegyházban az Isten Szolgája Scheffler János püspök születésének évfordulója alkalmából tartandó szentmisére.

Scheffler János 1887-ben született, 1942. március 26-án nevezte ki a pápa a szatmári egyházmegye püspökévé, március 28-án pedig a nagyváradi egyházmegye apostoli kormányzójává. Püspöki útja során, a család fölemelését, a szegények, elesettek, öregek, betegek és árvák felkarolását, a hadbavonultak hátramaradottainak gondozását kiemelten fontosnak tartotta.

1948. szeptember 17-én az akkor már kommunista állam egy kormányrendelete felfüggesztette őt főpásztori működésében. Az államhatalom azonban nem elégedett meg ennyivel, 1950. május 22-én Kőrösbányára száműzte őt, az ottani ferences kolostort jelölve meg neki tartózkodási helyéül. 1952. március 11-én pedig a Bukarest melletti Jilava-ra vitette.

A nagy kirakatpertől, amelynek szálait az állami hatóságok szorgalmasan szövögették, a halál mentette meg 1952. december 6-án. Sheffler János püspök mindannyiunknak példa a keresztény kitartás, a hit és az erő tekintetében is. A szerda esti misét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be, a szatmári papság koncelebrálásával, a boldogemlékű püspök mielőbbi boldoggá avatásáért. A szentéletű püspök iránti tiszteletből lehetőleg vegyünk részt minél többen a szentmisén..

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: