2011-08-11 16:56:22• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi rendezvényt szervez a Bartók Béla Egyesület

A Bartók Béla Egyesület egy korábbi rendezvénye
A Bartók Béla Egyesület egy korábbi rendezvénye

Az Újkenyér ünnepén nagyszabású rendezvényt szerveznek a Pirostéglás épület udvarán.

Kevés annyira aktív kulturális egyesület működik Szatmár megyében, mint a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület. 2010 decemberi alapítása óta minden hónapban szerveztek valami nagyobb rendezvényt, s ez nem lesz másként augusztusban sem. Bertók Béla egyesületi elnök a Szatmár.ro-nak elmondta: Szent István és az Újkenyér ünnepéhez kötve augusztus 19-én egy igazán nagy rendezvényre készülnek, amelynek helyszíne az egykori zeneiskola "A" épülete, a Láncos Templom szomszédságában található Pirostéglás épület udvara lesz.

A rendezvényen a Bartók Béla Egyesület bemutathatja, hová fejlődött egy bő fél év alatt. Úgy tűnik, ez könnyen sikerülni is fog, hiszen fellép majd az egyesület saját népi zenekara, a Bertók Béla és Fejér Kálmán vezette zenekar és koncertet fog adni az egyesület kórusa is, Higyed Gyöngyi vezetésével.

Néptánc is lesz a rendezvényen. Ami már biztos, hogy a Domahidai Néptánccsoport rövid műsorral kedveskedik majd a jelenlevőknek, a tervek szerint fellép  még a Szarvas Károly vezette néptánccsoport is, amelzik a szakszervezetek Művelődési Házán belül működik.

A rendezvényt András Gyula szavalata és Sike Lajos alapító tag rövid előadása, illetve a Kuki Zsolt által oktatott diákok furulyakoncertje teszi még színesebbé.

Bertók Béla kérdésünkre a jövőbeni tervekről is ejtett néhány szót: hamarosan saját néptánccsoportot és citerazenekart szeretnének alapítani a hagyományőrző egyesületben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: