2019-07-08 10:38:00• hírek • Közlemény

Ünnepi műsorral nyitották meg Lendvay Zoltán festőművész jubileumi tárlatát

Július 7-én vasárnap, 12.30 órakor a Károlyi-kastély lovagtermében nyílt meg Lendvay Zoltán festőművész jubileumi tárlata. A kiállítás apropója az alkotó 60. születésnapja volt.

A kiállítás nyitórendezvényén elsőként Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője, majd Sróth Ödön költő, a Kaffka Margit Művelődési Egyesület vezetője méltatta Lendvayt és munkásságát. Az eseményen Nagykároly polgármestere is szólt a jelenlévőkhöz, aki az ünnepi rendezvény keretében átadta Lendvay Zoltán „Pro Urbe” díját is.

 

Lendvay munkásságának, alkotói pályájának egyfajta elismerése ez, hiszen nagyban hozzájárul Nagykároly hírnevének öregbítéséhez, úgy egyéni tárlataival, mint a különböző alkotótáborokban való részvételével és azok szervezésével – emelte ki beszédében a vezető.

 

Lendvay Zoltán meghatotttan mondott köszönetet a jelenlévőknek, majd kiállított munkáit mutatta be a közönségnek. A kiállítási anyaga 60 olyan festményt tartalmaz, melyek között tájképek, portrék, csendéletek egyaránt megtalálhatóak. A kiállítás július 13-ig megtekinthető a Károlyi-kastély látogatási rendjének megfelelő időszakban. 

 

A vasárnapi rendezvényen zenei programmal emelte az esemény rangját az Acoustic Station nevű – Bogdan Georgescu, Szűcs József, Marius Georgescu alkotta trió, míg Kocsis Anett két verset szavalt az alkalmon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: