2013-09-09 13:00:20• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi műsorral készülnek új kenyér napja alkalmából

Ugyan szinte egy hónappal később, mint szokás, de idén is műsort szervez a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület az új kenyér ünnepe alkalmából.

Különleges műsorral, zenével, verssel és tánccal ünnepli az új kenyér napját szeptember 13-án, pénteken 17 órától a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amely megalakulása óta szinte minden nagyobb ünnepség alkalmából rendezvényeket szervez.

Az egyesület különféle köreinek tagjai néptánccal, kórusművekkel, népzenével és versekkel teszik hangulatossá az összejöveteleket, és rajtuk kívül meghívott előadóművészek szórakoztatják a közönséget.

A hagyományőrzők az új kenyér napja alkalmából immár harmadszor állítanak össze ünnepi műsort. A rendezvénynek idén a szatmárnémeti Református Gimnázium udvara ad otthont, ezért az egyesület ezúton is megköszöni Szilágyi Éva iskolaigazgató közreműködését.

"Mindkét alkalommal nagy sikernek örvendett az új kenyér napja alkalmából szervezett ünnepségünk, így semmiképpen sem szeretnénk megszakítani ezt a hagyományt. A vakációzókra, szabadságolókra való tekintettel idén egy későbbi időpontban szerveztük meg a rendezvényt" - mondta el Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak.

A műsor keretében az egyesületnek idén is lehetősége lesz bemutatni, hogy milyen irányba fejlődött két és fél év alatt. Az ünnepségen többek között fellép az egyesület népi zenekara, a citerazenekar és az egyesület egyik kórusa. Elhangzanak versek, népdalok és kórusművek, valamint néptáncbemutatóra is sor kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: