2019-03-15 11:18:17• hírek • Bede Emőke

Ünnepi műsorral emlékeztek a márciusi ifjakra és a szabadságharcra a kölcseysek

A csütörtöki különleges színdarabot követően pénteken ismét ünnepi hangulat töltötte meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermét.

Ez alkalommal Bagosi Ilona segítségével a X. C osztály készült előadással az iskolatársak számára. A színpadon egy énekes-táncos produkció által idézték vissza a 171 évvel ezelőtti eseményeket: a Pilvax kávéházban gyülekező márciusi ifjak mindent elsöprő lendületét, Landerer Lajos nyomdájának lefoglalását és a Tizenkét pont kinyomtatását, illetve Táncsics Mihály diadalmas kiszabadítását. A fiatalok által bemutatott jeleneteket az iskolatársak vastapssal jutalmazták, majd az egybegyűltekhez Pataki Enikő, a patinás intézmény igazgatónője szólt.


„A magyarságunkat és azt, hogy az ünnepeinkre mennyire vagyunk büszkék, azt elsősorban mi határozzuk meg. Attól függetlenül, hogy esik, fúj, vagy süt a nap, gondoljatok arra, hogy március 15-én a szatmári magyarságnak együtt ünnepelni nem volt mindig ennyire természetes, mint ma. Ne legyen ez számotokra soha tehet, hanem legyen valami egy belülről jövő parancs. Mára kivívtuk azt a jogot, hogy elfogadják azt, hogy ez a mi ünnepünk. Mutassuk meg hát, hogy valóban annak tartjuk” -mondta Pataki igazgatónő, arra buzdítva diákjait, hogy vegyenek ők is részt a péntek délután megrendezésre kerülő megemlékezésen.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: