2010-04-13 15:41:07• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi műsorok a Kölcseyben

Csütörtök délután két ünnepi rendezvényre is sor kerül a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán és dísztermében.

Április 11-én, vasárnap ünnepelték a költészet napját. Ez alkalomból a Kölcsey Ferenc Főgimnázium magyar katedrája „Állítsunk hangokból katedrálist" címmel különleges produkciót szervez. Egy színész segítségével a gimnázium több  mint száz diákja mondhatja el együtt az erdélyi magyar irodalom általuk legszebbnek tartott versét. A magyartanárok által javasolt versekre a diákok április 10-ig szavazhattak a gimnázium honlapján.  A produkcióra csütörtök délután 14 órától, az iskola udvarán kerül sor. A szervezők honlapunknak még nem árulták el, hogy melyik szatmári színész segítségével fogják a diákok előadni a nyertes költeményt.

A Kölcsey Ferenc Alapítvány szintén csütörtökön ünnepli 15-ik évfordulóját, a Főgimnázium dísztermében. Az ünnepi megemlékezésre 16 órától kerül sor, amelyen Kovács András Ferenc, Kossuth-díjas költőnk műveiből való versösszeállítást hallgathatunk a gimnázium diákjainak szavalatában. A rendezvényen még fellép a Kölcsey Ferenc Főgimnázium néptánccsoportja, a „Bokréta", Csípő Irma vezetésével.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: