2010-12-13 18:40:57• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi műsor és tombola

Sor került a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium jótékony célú karácsonyi műsorára, melynek keretén belül jótékony célú tombolát is szerveztek. A belépőjegyek és tombolák árából befolyó összeget az intézmény épület alatti pincesor rendbetételére szánják.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium hétfő esti műsorának célja elsősorban az volt, hogy megmutathatták, mi mindenre kaphatóak a mai Kölcseys diákok; hiszen most léptek először színpadra az iskola legkisebbjei, az ötödikesek, illetve a román nyelvű diákszínjátszó kör és kórus tagjai. Rajtuk kívül felléptek a német és a magyar nyelvű kórus, bemutatkozott az angol katedra, és meglepetésekben sem volt hiány.

Pataki Enikő, az intézmény igazgatója köszöntőbeszédében többek között kifejtette, hogy milyen állapotok uralkodnak az iskolában. „Mindannyian tudjuk, hogy iskolánk megváltozott körülmények között működik. Még korántsem tökéletes minden, annak ellenére, hogy már sok mindent megoldottunk. Bár a kiutalt kormánypénzekből folynak a Zárda másik épületszárnyának felújítási munkálatai, sok tennivaló akad az általunk elfoglalt épületszárnyban is."

A jótékonysági cél szolgálatában az iskola kérésére sokan felajánlották segítségüket, illetve a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai is felkínálták műveiket értékesítés végett. A képzőművészeti alkotásokat a közönség az előcsarnokban tekinthette meg, és megtehették rá licitjeiket. Az előadás végén a licit lezárult, és a legmagasabb árat ajánlók lettek az alkotások tulajdonosai.

A jótékony célú előadás és a tombola bevételét az épület alatti pincesor rendbetételére fordítják. A pincében a Köfedisz, illetve a Kölcsey Alapítvány tevékenységeihez szükséges közösségi termet, iskolarádiót, és egy iskolatörténeti kiállítás számára alkalmas termet fognak kialakítani, ehhez azonban különböző munkálatokat kell végrehajtani az egykori leányneveldében.



Egy-egy tombolajegy megvásárlásával bárki támogathatta a főgimnáziumot. Érdemes volt szerencsét próbálni, hiszen a támogatók jóvoltából rengeteg értékes nyeremény várt gazdára. A sorsolásra a műsor végén került sor, a szünet végéig pedig bárki vásárolhatott jegyeket. A nyertes tombolák sorszámait megtekinthetik a www.kolcsey.ro oldal címen, vagy az iskolában.

A műsor első felében fellépett az iskola kórusa Merk Annamária tanárnő vezetésével, majd Koncz Krisztina szavalata következett. Ezután az iskola román nyelvű színjátszócsoportja, Libotan Laura és Kaitar Roxana tanárnők vezetésével, lépett első alkalommal színpadra, majd a műsor Máriát dicsőítő összeállítással folytatódott. A Kölcsey német nyelvű énekkara Császár Béla tanár úr vezetésével német karácsonyi dalokat énekelt.

A szünetet a kolindálók csoportjának előadása követte, ezután pedig Ilyés Benjámin szavalata következett. Az ünnepi műsor igazi meglepetések sorozatával zárult. A gimnázium tanári kórusa ajándékképpen két karácsonyi éneket adott elő, Sárándi Annamária tanárnő szavalatát hallgathatta meg a közönség, az iskola diákjai keringőt mutattak be, majd az Artemis énekkar, valamint az iskola kórusának előadása zárta a műsort.

A támogatóknak is jutott a meglepetésből, hiszen az iskola egy igazi ropogósra sült malaccal köszönte meg jelképesen a segítséget.


A szünet végéig tombolát lehetett vásárolni
Tombolavásárlással is jótékonykodhatott a közönség


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: