2012-03-30 14:41:54• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi műsor Bartók Béla születésnapjára

A Bartók Béla Egyesület a névadó zeneszerző születésének évfordulója alkalmából tart előadást.

Bartók Béla, a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője 1881 március 25-én született Nagyszentmiklóson. Művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű. A nemrég elmúlt születésnap alkalmából tart ünnepi előadást szombaton 11 órai kezdettel a Szatmár Megyei Múzeum második emeleti gyűléstermében a másfél éve alapított Bartók Béla Egyesület.

A kulturális egyesület elnöke, Bertók Béla a Szatmár.ro-nak elmondta: az ünnepi rendezvényen tehetséges fiatal zenészek Bartók gyermekeknek írt műveiből adnak elő, Bartókról szóló verseket fognak szavalni és bemutatkozik az egyesület második kórusa is.

A "második" jelző az alapításra utal, ugyanis kevéssel az egyesület alapítása után már létrejött egy kórus, most azonban Fehér Kálmán nyugalmazott zenetanár szervezésében összeállt a Bartók Egyesület Világi Kórusa, amely elsősorban népdalokat s népdal-feldolgozásokat ad elő, de terveik között a könnyedebb műfajok kórus-feldolgozásainak előadása is szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: