2011-03-14 14:47:19• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi megemlékezések Szatmár megyében

Szatmár megye számos magyarlakta településén ünnepi rendezvényekre kerül sor március 15-én, az 1848-as szabadságharc kitörésének 163. évfordulója alkalmából. Van, ahol már pénteken kezdetét vette a ünnepségsorozat: Mikolában, Szamosdarán és Egriben istentiszteleten és koszorúzáson vehettek részt a megemlékezők.

A megyebeli március 15-i megemlékezések sorozata már péntektől kezdetét vette: a Sárközújlaki Általános Iskola dísztermében szavalóversenyre került sor, vasárnap pedig ünnepi istentiszteletet tartottak Avasújvárosban, Egriben, Halmiban, Mikolában, Dobrán, Csaholyban és Szamosdarán. Az istentiszteleteket követően gyermekműsor és koszorúzás volt a helyi emlékműveknél.

A tasnádi előadóteremben hétfőn, március 14-én került sor ünnepi megemlékezésre, míg a legtöbb településen március 15-én róják le tiszteletüket a megemlékezők.  Szatmárnémetiben, 17 órától lesz koszorúzás az István téri Petőfi szobornál, melyet 18 órától ünnepi megemlékezés követ az Északi Színházban. Nagykárolyban 16 órakor lesz koszorúzás a Petőfi szobornál, ezt követően ünnepi műsort rendeznek a Szent László Közösségi Házban.

Bélteken 11, Börvelyben 11 , Hadadon 10:30, Irinyben 11, Szamoskrassón 10 órakor és Szilágypérben délután kerül sor istentiszteletre és megemlékezésre. Az istentiszteleteket szinte mindenfelé ünnepi műsorral egybekötött koszorúzás követi.

Koszorúzásra kerül sor 9 órától Szamoskóródon, 9 óra után kevéssel Kiskolcson, 9 óra 30 perctől Nagykolcson Oroszhegyi Józsára emlékeznek, 12 órától Nagypeleskén, 13 órától Erdődőn a Szendrey-Petőfi szobornál és ugyanebben az időpontban Sárközújlakon is.

Ünnepi műsorokkal készülnek Bogdándon, Lázáriban, Túrterebesen és Csanáloson is. A március 15-i megemlékezéseknek a fent említett eseményekkel még nincs vége, ugyanis március 20-án Szatmárudvariban, Berenden, Vetésen és Avasújvárosban koszorúzásra és ünnepi rendezvényekre kerül sor.


Ünnepi megemlékezés Nagypeleskén
Ünnepi megemlékezés Nagypeleskén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: