2013-12-27 10:51:11• hírek • Szatmár.ro/refszatmar.eu

Ünnepi legátus a Szatmárpálfalvai Református Egyházközségben

Karácsonykor ünnepi legátus érkezett a Szatmárpálfalvai Református Egyházközségbe.

Vajas Petra a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ősi hagyománya szerint karácsony szent ünnepére saját gyülekezetébe érkezett Isten igéjét hirdetni és ez által az emberi szívekbe világosságot hozni. Nagy dicsősége ez a Szatmári Református Egyházmegye harmadik legkevesebb lelket számláló gyülekezetének és lelkipásztorának, mert kevés lehetőség adatik arra, hogy valaki a vallásórások közül a teológiai tanulmányokat válassza. Sajnos jelenleg is három vallásórás van a hat évfolyamon, de Isten gondviselése és kegyelme kifogyhatatlan számunkra! - vallja Kiss József lelkész.

Vajas Petra a kicsiny pálfalvai közösség oszlopos tagja, szavalataival már gyermekkorában bizonyságot tett szónoki tehetségéről. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban több alkalommal szavalt ünnepi műsorok alkalmával, az érettségit követően pedig lelkipásztora bíztatására is indult a debreceni református teológiára, ahova sikerült felvételt nyernie és tanulmányait megkezdenie. Az ünnep közeledtével legációs helyet választanak a teológusok, Petra haza akart jönni.

Isten kegyelméből Szatmárpálfalván először szolgált ünnepi legátus, így Kiss József lelkipásztor először tölthette be a principális szerepét. Meghitt, szívet melengető érzés volt az egykori vallásórás, konfirmandus bizonyságtétele a szószékről. A gyülekezet gyermekeként fogadta az ünnepi legátust és együtt imádkozva a testetöltetés ünnepén, kérte Isten áldását teológus gyermekére, hogy megfelelő módon tudjon felkészülni arra a hivatásra, szolgálatra, melyet a Gondviselő osztályrészként szánt őneki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: