2010-09-19 17:02:56• hírek • Szatmar.ro

Ünnepi istentisztelet orgonakoncerttel

Több szempontból is ünnepinek nevezhető a mai, Kültelki református templomban tartott istentisztelet.

Az ősz eljötte az új iskolai év kezdetét is magával hozza évről évre hazánkban. A Kültelki református egyházkerület hívei, illetve vendégei vasárnap köszöntötték a „munkába induló" kicsiket, hiszen a diákok számára véget ért a vakáció, a gondtalan játszás, az önfeledt boldogság ideje. Ők is a tettek mezejére kell lépjenek és végezniük kell a számukra kijelölt feladatokat.

Az egyházközösség magyarországi testvérközössége, az Érd központi református gyülekezet is jelen volt az ünnepi eseményen, mit ahogy ezt már évről évre teszik. Vezetőjüknek, Vitéz Erdélyi Takács István érdi lelkésznek jutott az a megtiszteltetés, hogy elmondhassa a prédikációt a helyi híveknek és a látogatóba jött személyeknek.

Elmesélték megyénk milyen térségeiben jártak és ahogy jó vendéghez illő, megajándékozták a helyi közösséget az Úrvacsorához szükséges kellékekkel.


Fél órás karitatív koncertet tartott Zwingli
Fél órás karitatív koncertet tartott Zwingli


A közös imát követően sor került Andreas Zwingli svájci orgonaművész félórás koncertjére.
Johann Gottfried Walther, Gottfried August Homilius Ludwig von Bethoven és Johann Gottfried Müthel műveit tolmácsolta az egybegyűlteknek. A hívek vastapsukkal nem csupán a félórás játékot köszönték meg, hanem a tíz éve tartó jótékony segítséget, amelyet a svájci orgonaszakértő a gyülekezetnek nyújt. A helyi lelkipásztor, Higyed János lelkész felhívta a hívők figyelmét arra, hogy az adományokat a vetési orgona felújítási költségeire fogják fordítani, amit a tervek szerint jövő héten fejeznek be.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: