2013-12-03 17:25:36• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi hangulat az újfőtéren

Igazi ünnepi hangulat fogadja az embereket az új városközpont sétálóutcáján: megnyitotta kapuit a Caritas Mikulás Bazárja és már lehet válogatni az Aranykapu Kulturális Egyesület által szervezett kézműves-vásár portékái közül is.

A karitas három kuckójában igazán nagy a választék: itt aztán mindenki találhat valami apróságot, amellyel ismerőseit, szeretteit megörvendeztetheti. Az árucikkek egy része németországból származik, a plüssjátékok mellett pedig nagy népszerűségnek örvendenek a színes, mintás teatartó dobozkák - legalábbis ez az első nap tapasztalata. Az eladásra kínált tárgyak másik fele a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet kedvezményezettjei által kézzel készített ajándékok.

Édességet is lehet vásárolni, ami szintén házi készítésű - Löchli Tünde Terézia, a Caritas igazgatója a Szatmár.ro-nak elárulta, hogy a sokféle és nagyon finom házicsokit a Caritas barátai sajátkezűleg készítették. Ezek a barátok a szervezet állandó támogatói, szatmár megyei sikeres üzletemberek.

A bazár december 3-án 14 - 18 óráig, 4-én, 5-én és 6-án pedig 11-19 óra között tart nyitva. 2013-ban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a gyermekek támogatására fordítja az eladásból befolyt összeget.

A sétálóutcában felállított "Caritas-os" házikókban adományokat is le lehet adni: édességeket, írószereket, színes ceruzát, füzeteket és egyéb olyan hasznos használati tárgyat, amellyel az önkéntesek szebbé varázsolhatják a Diana-otthon gyermekeinek karácsonyát. A bazárba ellátogat a Mikulás is: december 5-én, csütörtökön 13 és 16 óra között várja a gyerekeket a Coposu sétányon a Mikulás-házban. A Mikulás mellett az Angel Dog szelíd kutyusai is várják majd a gyerekeket, hogy barátkozzanak és simogatással kényeztessék a kis négylábúakat.

Kézműves termékek is kaphatók

Szatmár megyei és környékbeli kézművesek portékáit is meg lehet már vásárolni a sétálóutcában. Tíz standon számos érdekes és kedves ajándékot lehet megvenni, az egész hét folyamán, szombat estig. Mint megtudtuk: a ruhák, kerámiaékszerek, házi készítésű szappanok és egyéb termékek mellett egy üvegfújó alkotásait is meg lehet majd vásárolni és figyelemmel is lehet majd követni, ahogy az alkotások készülnek.

Kézművesek is eladásra kínálják portékáikat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: