2011-12-21 17:07:19• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi hangulat a filharmóniában

Az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum zene szakos diákjai december 21-én, szerda este ünnepi hangulatot teremtettek a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Karácsonyi dalokkal, tánccal klasszikus zenei darabokkal és kórusművekkel várták a közönséget.

Az „Aurel Popp" Líceum szerda délután tartotta hagyományos karácsonyi műsorát, amely a tavalyinál is színvonalasabbra sikeredett. Klasszikus zenei művek, ismert és kevésbé ismert karácsonyi dalok, hangversenyek és kórusművek csendültek fel és táncbemutatóra is sor került a „Dinu Lipatti" Filharmóniában.

A rendezvény Charpentier Prelude-jével kezdődött Higyed János Bence, Szabó Tamás, Nagy Dániel, Törtök Attila és Bai Lóránt diákok előadásában. Ezt követően az V., VI., VII osztályos tanulók balettelőadása következett, majd karácsonyi dalokat hallhattunk az I-IV. osztályos gyermekkórus előadásában.

Szintén karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a közönséget az V.-VIII. osztályosok kórusa is, majd olyan hangszereken csendültek fel ünnepi énekek, mint hegedű, hárfa, dob és zongora.

Az Excelsior kórus többek között Bakey, Franck, Lacagnina és Chirescu műveket adott elő, végezetül pedig a líceum kórusa lépett fel Florea Ion vezényletével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: