2010-12-17 16:46:24• hírek • Szatmár.ro

„Csillag ragyog az égen” ünnepi koncert

A szeret ünnepének közeledtével, advent utolsó vasárnapján ismét lélekemelő élményben lehet részük azoknak, akik a karácsonyvárást egy koncert keretében szeretnék még ünnepibbé varázsolni.

December 19-én vasárnap, 19 órai kezdettel a Szatmári Római Katolikus Székesegyház ünnepi koncert színhelye lesz. A „Csillag ragyog az égen" koncert műsorának keretében Arcadelt, Bach, Bárdos, Cheubini, Charpentien, Demény, Dvořák, Händel, Lightfeet, Aurel Pop, Praetorius, és Wade művei szerepelnek.

Az eseményen fellép a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor kórusa, valamint a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa. Továbbá trombitán Luţai Alexandru, Nagy Dániel, Szabó Tamás, Higyed János Bence; hegedűn Székely Alpár; orgonán/zongorán Balaskó Balázs is közreműködnek; vezényel Higyed Gyöngyi.

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa 2008 novemberében alakult. Jelenleg 12 lelkipásztor aktív tagja van. A lelkipásztorokhoz, énekelni szerető és tudó világiak is csatlakoztak. Így kerekedett négyszólamú vegyes karrá a közösség. Az éneklők felekezetre való tekintet nélkül szolgálnak együtt. A kórus jelenlegi létszáma 26 fő.



A Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa a Gimnázium alsó-tagozatos, V. VI./VII-ik osztályos diákjaiból szinte azonos időben alakult mint a Lelkipásztor kórus. A két kórus hamar egymásra talált, lévén szakmai irányítója és alapítója ugyanaz - Higyed Gyöngyi -, aki tanárként a Református Gimnáziumban az egyházi éneklést a gyermekekkel megszerettette. A gyermekkórusnak jelenleg 30 tagja van. A két kórus külön-külön is szolgál, de így együtt különleges hangzással bír és a Református Egyház jó hírnevét is szolgálja, ugyanakkor a felekezetközi kapcsolatokra átjárható nyitást biztosít.

A kórusok és zenészeik közel 60 tagot számlálnak. Isten dicsőségére, emberek épülésére szolgálnak, mint ahogyan azt a szeptember 5. szintén a Székesegyházban megrendezett „Ő az Úr, Ő a Király" koncertjükön is bizonyították. A kórusok közös célja az egyházi és nemzeti zenei kultúra ápolása. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Hangolódjunk a zene és az ének segítségével még inkább a szeretet hullámhosszára.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: