2019-11-22 13:08:34• hírek • Bede Emőke / közlemény

Ünnepi fényár, karácsonyi vásár és jégpálya. Mutatjuk, mivel készül Szatmárnémeti a tél legszebb ünnepére

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala

Noha a november jelenleg inkább tavasz, mintsem késő ősz érzetét kelti, a naptárat azonban ezzel nem lehet becsapni: rohamléptekkel közeledik a december, s ezzel együtt a karácsony is. 

Szatmárnémetit alig pár nap múlva ismét ünnepi fényár tölti majd be. Mint Kereskényi Gábor polgármester egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón elárulta, a díszkivilágítást idén november 29-én, azaz jövő pénteken, 18.00 órakor kapcsolják fel, s ekkor kezdődik el a több mint egy hónapig tartó ünnepi forgatag is.


A régi- és új főtéren is egy-egy gyönyörűen feldíszített fenyőfa várja a szatmáriakat és a Szatmárnémetibe látogatókat, a köztük levő sétányon pedig kézművesek, lacikonyhások, azaz látványosságok és finomságok várják a kilátogatókat, de nem marad el a töretlen népszerűségnek örvendő korcsolyapálya sem.


Ünnepi fények

A korábbiakban már említett fenyőfákon kívül a központ fái is fénybe borulnak majd, közel félszáz darab fa lesz feldíszítve. Mint megtudtuk, a fényfüzérek ebben az évben a fehér hideg és meleg árnyalatában tündökölnek majd, ezzel idézve meg a téli éjszakák csillagos égboltját. A régi központban felállított fenyőfára hatvan fényfüzér kerül majd, mely mindegy 1200 méternyi dekorációt jelent. Emellett a park további 45 fája is felölti majd ünnepi viseletét, de jutott dekoráció az élősövényre is - derült ki a sajtótájékoztatón. A park egyik bejáratához pedig egy díszes fényalagút került. 


Maga a Szabadság-tér és az itt összefutó utcák is szemkápráztató fényárban fognak majd úszni azoknak a dekorációknak köszönhetően, melyeket az oszlopok közé helyeztek ki. A díszítés központi motívumaként ebben az évben is az “angyal” szolgál majd, melyre a választás nem csak dekoratív megjelenése miatt esett, hanem vallási üzenete miatt is, annál is inkább, mivel három templom is található a közelben.


A Batthyány (Coposu) sétány is látványos dekorációt kap idén. Amint azt már sokan láthatták, a magasba egy különleges girlandfüggöny került, mely a téli havazást hivatott szimbolizálni. Emellett fényár öleli majd körbe a sétány 24 nagyobb, illetve 13 kisebb fáját is. Tovább haladva, az Október 25. téren is felállításra került egy ezüstfenyő, melyre nem kevesebb mint 900 méternyi, a fehér árnyalataiban játszó fényfüzér kerül majd.



Fénybe borul a jágpálya is

A 600 négyzetméteres korcsolyapálya felett ebben az évben is látványos fénysátor magasodik majd, nem kevesebb mint 1000 LED izzóval világítva meg a jeget szántók vidám csapatát. Megfelelő időjárási körülmények esetén a pálya november 29-én nyit majd, és február 28-ig használhatják a szatmáriak. A belépődíj felnőtteknek 10, gyerekeknek pedig 5 lej két órára. Bérelni is lehet korcsolyát, páronként 5 lejért. 


Népi mesterségek vására

Az idei évben 38 árus várja különböző portékáival a vásárlókat. A kézzel készített termékeken kívül a hazai ízek kedvelői is kedvükre válogathatnak majd.


Zenei programok

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Batthyány (Coposu) sétány lesz az ünnepek alatt a város rendezvényeinek a központja. Az itt felállított színpadon november 29. és december 22. között különféle előadások, koncertek lesznek: gyermekkórusok és helyi előadók közös produkciói, élő koncertek, népzenei fellépők, valamint pop-rock és folk előadók is szórakoztatják majd a közönséget. A teljes zenei programért kattints ide.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: