2010-11-11 20:14:13• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi előadásokra készülnek

A Művészeti Iskola Szatmárnémeti egyik legrégibb kulturális intézményeihez tartozik. Fennállásának 105-ik évfordulója alkalmából több napon át zajló rendezvénysorozatot szervez az iskola tanárai és diákjai a testvériskolák közreműködésével  - közölte Deac Mircea igazgató a csütörtök délelőtti sajtótájékoztató keretén belül.

A "Szatmári Művészeti Iskola Napjai" előadás-sorozat november 15-27 között kerül megrendezésre az intézmény fennállásának 105-ik évfordulója alkalmából. A csütörtöki sajtótájékoztató keretén belül Deac Mircea, az iskola igazgatója ismertette a rendezvény programját, valamint az intézmény fejlődési szakaszait.

A megnyitó ünnepségre november 15-én, 16 órától  a Szatmár Megyei Tanács Galériájában kerül sor, ezt követően pedig balettelőadás, tánc bemutató, kulturális szimpózium, képzőművészeti kiállítás és egyéb zenés műsor kerül megrendezésre.

Az intézmény rövid történetének ismertetése után az igazgató felidézte, hogy milyen fejlődés következett be az elmúlt öt évben. Ez idő alatt új szakok létesültek, úgy mint a pop zene, a könnyű zene, a fúvós hangszerek, a különböző gitárszakok, az ütőshangszer, a modern és a sporttánc szakok. Ez év áprilisától pedig DJ tanfolyamok is indultak az iskolában.

A különböző szakok indításán kívül hangszerekkel és technikai felszerelésekkel bővítették az intézmény készletét, és ezenkívül egy jól felszerelt stúdióterem is létesült. Ettől a tanévtől közel 700 diák tanul az iskolában, legtöbben a balett tanfolyamra iratkoztak, de sokan tanulnak gitározni és énekelni is.



Deac Mircea igazgató tájékoztatott a rendezvénysorozat programjáról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: