2011-09-29 18:37:54• hírek • Kocsis Zoltán

Ünnepi biciklizésen a politikusok

Száz évvel ezelőtt, 1911-ben készült el Szatmárnémeti első ivóvízhálózata, a centenáriumot pedig az Apaserv igyekezett méltóképpen megünnepelni. Ennek az ünnepségsorozatnak utolsó aktusaként csütörtök délután kerékpárra pattantak a város vezető politikusai.

A Városi Tanács heves vérmérsékletű ülése után a politikusok a kellemes szeptember végi napsütésben megenyhültek kissé egy közös cél, a testmozgás, a sport népszerűsítése érdekében. A Szamos jobb partján lévő töltésen kerékpárra ült többek között Kereskényi Gábor alpolgármester, Kovács Jácint, Magyar Lóránd, Fógel László és Nits János városi és Kovács Máté megyei tanácsos. „Nem hoztam magammal felszerelést, de ha kapok egy trikót meg egy bringát a szervezőktől, akkor én is nyeregbe pattanok, miért ne", hagyta magát meggyőzni a megyei tanácsos.

Leitner Jánosnak, az Apaserv elnökének vezetésével a kerékpáros karaván előbb a Kakszentmártonban található vízmű felé vette az útján, onnan pedig a 16-os lakónegyed végén található szennyvíztisztító állomás a végcél - Leitner szerint ez mintegy tizenkét kilométert tesz ki.

Az Apaserv mellesleg két tucat kerékpárt bocsátott a mozogni vágyók rendelkezésére, melyeket ezt követően a cég alkalmazottai használhatnak majd.

Az ünnepségsorozat keretében mellesleg csütörtökön mind a kakszentmártoni vízműben, mind pedig a szatmárnémeti szennyvíztisztító üzemben nyílt napot tartottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: