2012-04-18 12:21:54• hírek • Póti Orsolya

Környezetvédelmi csapatverseny hetedik alkalommal

Április 18-án került sor a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny regionális szakaszára a Szatmárnémeti Vasile Lucaciu Általános Iskolában. A vetélkedőre érkeztek Bihar, Brassó és Temes megyéből is diákok.

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt, melynek regionális szakaszára a Vasile Lucaciu Általános Iskolában került sor Hudák Ildikó és Muresan Olena pedagógusok szervezésében.

A kedd délelőtti vetélkedőn összesen hét háromfős csapat vett részt. A korábbi rendezvényekhez képest az idei vetélkedőre a szatmári csapatok mellet érkeztek Temes, Brassó és Bihar megyéből is diákok, akik plakátokat és prezentációkat mutattak be, valamint elméleti felkészültségüket is bizonyíthatták a szakértő zsűri előtt.

A zsűri tagjai idén Hersch Katalin, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa, Fazekas Lóránd, a Romániai Madártani Egyesület tagja és Pauliuc Csilla, a Mikolai Gellért Sándor Általános Iskola pedagógusa voltak.

A Kárpát-medencei döntőbe a két legjobb csapat jutott tovább, azaz a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola csapata (Báthori Bernadett, Erdelyi Izabella, Klipács Karolina) és a Balcescu-Petőfi Általános Iskola csapata (Béres Anita, Görcsi Henrietta, János Abigél).

Harmadik helyen végzett az Avram Iancu Általános iskola csapata, negyedikek lettek a Börvelyi Általános Iskola diákjai, ötödik helyen végzett a Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum csapata, hatodik lett a Bihar megyei Gáspár András Általános Iskola csapata és hetedik a Tatrangi Általános Iskola csapata.

A döntőt május 28-29. között szervezik meg Győrben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: