2007-10-30 16:05:03• hírek • István Löchli

Művészeti iskolák találkozója

 A Nyíregyházi Művészeti Iskola látogatást tett Szatmárnémetiben – újabb találkozókra is sor fog kerülni.

A Szatmárnémeti Tanfelügyelőség szervezésében, egy Phare CBC program támogatásával nemrégiben egy találkozóra került sor a nyíregyházi iskola művészeti katedrája és a szatmárnémeti művészeti líceum tanárai és diákjai között annak céljából, hogy a művészetek és a néphagyományok megismerése révén, tovább erősödjön a közöttük lévő kapcsolat.

Amint azt Kónya László főtanfelügyelő- helyettes elmondta, a vendégek nagyon pozitívan vélekedtek, mikor látták, hogy az itteni román, magyar és más etnikai közösségek milyen jól tudnak egymás mellett élni. A nyíregyházi iskola művészeti katedrájának képviselői megtekintették a megyei és a Szépművészeti Múzeumot, ahol láthatták, hogy milyen nagy művészeti értékkel rendelkezik a megye. Ezt követően megtekinthettek több tanintézetet, majd egy városi sétára került sor.

A 14 tanár és diák a hét elején tértek vissza Nyíregyházára, de november 13 és 14 között a Magyar Tudomány Napja alkalmából egy tudományos tanácskozásra Nyíregyházára fognak látogatni a szatmári diákok és tanárok. Ezt követően újabb szatmári találkozóra kerül sor, mikor is irodalmi hagyományainkat fogják megtekinteni- nyilatkozta Kónya László. A tanfelügyelőség vezetésével ugyanakkor több megyebeli települést is megtekintenenek. Adyfalvára, Kaplonyba, Sződemeterre, Nagykárolyba és Mezőpetribe fognak ellátogatni de amennyiben az idő engedi, látogatást tesznek Erdődön és Ákoson is.


A két művészeti iskola igazgatólja és Kónya László főtanfelügyelő helyettes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: