2009-09-16 17:38:11• hírek • Ferenczi Noémi

Évnyitó a Művészeti Iskolában

Szerdán délután került sor a Művészeti Iskola évnyitójára. A nyári vakációban aktív diákok műsorral örvendeztették meg az iskola közösségét.

Idén először a nyári vakáció ideje alatt is zajlottak tevékenységek a Művészeti Iskolában. Körülbelül negyven diák vett részt ezeken a foglalkozásokon. Az ő műsoruk tette még ünnepélyesebbé a szerda délutáni évnyitót. Az ünnepség az emléklapok átadásával kezdődött, melyeket az iskola igazgatója, Deac Mircea és Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke adott át a diákoknak. Deac Mircea igazgató sok sikert és kitartást kívánt az új tanévhez, majd bemutatta az iskola oktatóit, ezt követte a diákok fellépése. A művésztanoncok zongoradarabokat adtak elő, hegedültek, énekeltek, gitároztak és még sorolhatnánk hogy milyen sokféle produkcióval örvendeztették meg a közönséget.

Az igazgató elmondta számos versenyt, hazai illetve külföldi fellépést terveznek az idei tanévre is. Az intézmény egy nagyszabású uniós projektre készül, mely által a strukturális alapokból szeretnének támogatást szerezni modernizációhoz illetve bővítéshez.

Csak úgy mint az előző évben idén is lesz zenei, képzőművészeti, koreográfia, dráma, fotó-design képzés. Egy új szak is indul, mégpedig filmoperatőri képzés. A leendő diákok minden hétköznapon délelőtt 9 és 14 illetve 16 és 18 óra között iratkozhatnak be a képzésekre a Ioan Slavici utca 6 szám alatti székház titkárságán. Két új részleg létrehozását is tervezik, az egyiket Tasnádon a másikat pedig Szoporban - magyarázta az igazgató. Ettől a tanévtől drágul a tandíj, az eddigi 300 illetve 250 lej helyett 350 lejre emelkedik a befizetendő összeg.


A nyári vakációban tanultakat mutatták be a művésztanoncok
A nyári vakációban tanultakat mutatták be a művésztanoncok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: