2019-04-09 11:41:06• hírek • Közlemény

Ünnepélyes díjátadó a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tollforgatóknak a Költészet Napján

"Csillingelő verselő, rímbokorból jöjj elő! Összecsengő, rímelő…Kiben rejlik a költő?" A Magyar Költészet Napja kapcsán immár másodjára kérték fel az ifjú tollforgatókat versírásra - fogalmaz az alábbi meghívójában Török Enikő.

"A szervezők: Török Enikő, Lovas Mária Tünde, Fórizs-Kiss Imola és Pălcuș Angéla, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola és a lázári Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai, illetve Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős tanfelügyelő, s a LiterArt Egyesület elnöke, Gál Ilona-Gyöngyi idén is összefogtak, hogy a diákokat a költészet útjára terelgessék.

A versírás iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Idén 65 diák ragadott tollat. Szatmár megye mellett Bihar, Maros, Szilágy megyéből, sőt Magyarországról is érkeztek költemények. A zsűri tagjai: Jánk Károly költő, magyartanár; Gábrus Andrea és Tóth Márta tanítónők és Burja-Veinberger Melinda magyartanár értékelték az összecsengő rímeket.

A tollforgatók jutalmazása április 11-én, csütürtökön 15:00-kor a költészet napján lesz Szatmárnémetiben, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében. A szervezők szeretettel várnak minden diákot, aki verseket küldött erre a pályázatra, s azokat is, akik a jövőben szeretnének majd verset írni, vagy csak szeretik a verseket, mert a legjobb verseket a szerzőik fel fogják olvasni, leleplezve a titkot, hogy idén milyen stílus és világlátás volt a nyerő."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: