2008-02-14 19:29:14• hírek • Szatmar.ro

Ünnepeltek a bogdándiak

 Bogdánd községben csütörtökön avatták fel az új formájában pompázó iskolát.

Nagy nap volt február 14-e a bogdándiak számára, ugyanis amellett, hogy hivatalosan átadták a felújított iskolát, új nevet is adtak az épületnek.

Bogdándon tavaly év októberében kezdték el az iskola külső-belső renoválását, amelyet az idei év elejére már be is fejeztek. Mészáros Lőrinc, az iskola igazgatója elmondta, 4 milliárd régi lej támogatást kaptak, amelyből a teljes felújítást finanszírozni tudták. Az összeg még arra is elegendő volt, hogy egy információs központot hozzanak létre a lakosság számára. Az épületben kiépítettek egy olyan részleget, - internet hozzáféréssel, könyvtárral - amelyet bárki igénybe vehet információ szerzés céljából.

Az eddig egyszerűen általános iskolának nevezett intézmény immár Petri Mór nevét viseli. Petri Mór Szarvadon született, tanulmányait Zilahon és Budapesten végezte. Az egyetem befejezése után tanárként dolgozott, többek között Ady Endrét is tanította. Élete során újságot szerkesztett, kiadványokat jelentetett meg, illetve Szilágy megye főtanfelügyelőjeként is tevékenykedett.

Az eseményen többek között részt vett Kónya László főtanfelügyelő helyettes, Viorel Buda főtanfelügyelő, Csehi Árpád az RMDSZ megyei elnöke, aki beszédében elmondta, hogy az RMDSZ nagy segítséget nyújtott a községben zajló fejlesztések megvalósításában, ugyanakkor a felújítások továbbra is folytatódnak, hiszen a legjobb beruházás az ifjúságba való beruházás.

 
P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: