2009-07-24 08:52:57• hírek • (x)

Ünnepelt a Moara cu Noroc

Nagy nap volt a csütörtöki az Avram Iancu utcában található Moara cu Noroc étterem életében, hiszen ötödik születésnapját ünnepelte a népszerű vendéglátóipari egység.

Meglepetésben volt részük azoknak, akik csütörtök délután betértek a Moara cu Noroc étterembe. A hangulatos terasza miatt is kedvelt hely fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte, s a jubileum egybeesett a vendéglő tulajdonosának, Aurel Racautannak és kedves feleségének a tizennegyedik házassági évfordulójával.

A vendégeket maga a tulajdonos fogadta feleségével, román népviseletbe öltözve, és a belépést csak akkor engedélyezte, ha a kedves vendégek legurítottak egy kupaci jófajta házipálinkát. A hagyomány szerint sóval és kenyérrel is fogadták az érkezőket, akik az éltterem speciális, hagyományos román nemzeti ételekből válogathattak. Az étel mellé természetesen finom vörösbor és román népzene is járt, sőt, a Cununita néptánccsoport négy tagja tánccal is szórakoztatta az egybegyűlteket.

Az étterem nemrégiben kezdett egy projektbe, melynek keretein belül a hagyományos román vendéglátást népszerűsítik, ezen belül került sor a csütörtöki rendezvényre is.


Néptáncosok is felléptek a rendezvényen
Néptáncosok is felléptek a rendezvényen


Az étterem tulajdonosa és felesége népviseletben fogadta a vendégeket
Az étterem tulajdonosa és felesége népviseletben fogadta a vendégeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: