2009-09-18 10:31:49• hírek • Gozner Gertrud

Szimfonikus koncert a székesegyházban

Csütörtök este 20 órától a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban megtartott koncerttel kezdetét vette a 32.-ik nemzetközi komolyzenei fesztivál.

Az egy hónapig tartó esemény nyitórendezvényén Franz Lamprecht vezényelte Brahms Német Rekviemjét a szatmárnémeti filharmónia zenekarának és a marosvásárhelyi filharmónia kórusának közreműködésével. Az est szólistái Bianca Luigia Manoleanu szopránénekesnő és Gheorghe Rosu bariton voltak.

A Német Rekviemet 1856 és 1865 között komponálta Johannes Brahms énekkarra, vegyes-kórusra és szólistákra.  A mű különlegessége, hogy a zeneszerző a rekviemhez a német nyelvű Bibliát használta fel. Felépítését tekintve a Német Rekviem szimmetrikus szerkezetű, amelyet a hét zenei tétel felépítése ad vissza. A szatmárnémeti koncert érdekessége volt, hogy utoljára 25 évvel ezelőtt szólaltatták meg Brahms-művét a városban.

A hatvanadik születésnapját ünneplő Dinu Lipatti Filharmóniában október 18-ig egymást fogják követni a jeles komolyzenei koncertek. A következő előadásra szeptember 22-én, a filharmónia épületében kerül sor, amikor is Dan Mizrahi izraeli zeneszerző és zongoraművész kíséri zongorán Liana Podlovski szopránénekesnőt, aki a zeneszerző műveit adja majd elő.


Franz Lamprecht vezényelte Brahms művét a Székesegyházban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: