2008-11-24 19:17:14• hírek • Szatmár.ro

Ünnepel a Művészeti Iskola

November 24. és 29. között változatos és izgalmas programokban gazdag rendezvénysorozattal rukkolnak elő a Szatmárnémeti Művészeti Iskola növendékei. A rendezvénysorozat első programjára hétfőn délután 17 órától került sor az Alkotók Házában.

Az első napon pop-rock előadásokat tartottak az iskola növendékei. Először a kicsik ragadták magukhoz a mikrofont, a terem pedig megtelt a büszke szülőkkel, akik tapsviharral jutalmazták a kis énekesek produkcióját. A több mint egy órás műsor végén a gyerekek átadták a színpadot az idősebbeknek, akik rockzenét játszottak.

A hét folymán számos egyéb változatos program várja az érdeklődőket. Kedd délután 17 órai kezdettel komolyzenei szólóestre kerül sor a Művészeti Múzeumban, melyen részt vesznek majd a "Gaudeamus" énekkar tagjai is.

26-án a népzenéjé lesz a főszerep, melyre szintén 17 órától az Alkotók Központjában kerül sor. 27-én egy szimpozium kerül megrendezésre, melynek témája a globalizáció hatásai a szatmári kulturális életre. A szimpoziumra a Poesis multikulturális központban kerül sor 12 órától. A rendezvénysorozat utolsó előtti napján képzőművészeti bemutató, illetve különböző előadások lesznek a Művészeti Iskolában.

A rendezvénysorozatot A szívem dallamai nevet viselő zenei fesztivál zárja. Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő könnyű zenei versenyt középiskolás diákok számára szervezik, melyen a szólisták mellett diákok alkotta együttesek is versenghetnek majd. A vetélkedő a Dinu Lipatti Filharmóniában fog lezajlani délelőtt 11 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: