2010-09-21 15:05:39• hírek • Szatmár.ro

Ünnepel a Caritas

Húsz éves fennállását ünnepli szeptember 24-én a Szatmárnémeti Caritas Szervezet - tájékoztatott Fazekas Csilla, sajtószóvívő.

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet 1990-ben alakult nonprofit egyesület, mely a későbbiekben csatlakozott a másik tíz, hasonló hazai szervezetet összefogó Romániai Caritas Konföderációhoz. A Szatmárnémeti Caritas tevékenységi köre az évek során kibővült és változatossá vált, a szükséget szenvedők társadalmi igényeinek megfelelően.

Jelenleg a Szatmári Caritas Szervezet komplex szociális gondozói programokkal működik 39 Szatmár és Máramaros megyei létesítménye által, mely programok négy különböző területet ölelnek fel: oktatási programok gyermekeknek és fiataloknak, programok fogyatékkal élő személyek számára, idősgondozási programok, valamint szociális programok.

A  szervezet munkatársai délelőtt 10 órától a Római Katolikus Székesegyházban a Caritas húsz éves fennállásának alkalmából ünnepi szertartáson vesznek részt, melynek több felemelő momentumára számíthatnak. Elsőként  Schönberger Jenő megyés püspökös áldását fogadhatják a munkatársak, a püspöki áldást pedig köszöntőbeszédek sorozata követi. Beszédet mond Löchli Terézia Tünde a szervezet igazgatónője, Schuplert Tibor atya, a szervezet egykori igazgatója és Monika Kleck külföldi partner.

Az ünnepi szertartást a Székesegyház kórusa, valamint az ortodox egyház kórusa teszi még hangulatosabbá. Végezetül sor kerül az oklevelek kiosztására, mely szimbólumként és ösztönzésként hatnak az  eddig elvégzett feladatokért. A rendkívüli alkalom közös ünnepléssel zárul.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: