2010-02-26 16:46:49• hírek • Kótai Levente

Első kongresszusát tartotta az SZMDT

A szatmárnémeti és nagykárolyi magyar középiskolák diákképviselői érdekegyeztetésre és tisztújításra gyűltek össze.

A Kossuth-kert területén található régi közfürdő felújított épületében találkoztak a középiskolák diákszervezeteinek küldöttei a Szatmári Magyar Diáktanács (SZMDT) első kongresszusán. A közel egy éve elindult szerveződés célja, hogy megteremtse a kapcsolatot és a szolidaritást a más-más tanintézményben tanulók között.

Igaz Máté, a szervezet leköszönő elnöke, sikeresnek minősítette a ma lezáruló időszakot. Alig pár hónap alatt a Diáktanácsnak sikerült elfoglalnia méltó helyét a MAKOSZ (Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége) valamint az európai diákszervezet, az OBESSU (Organizing Bureau of European Schools Student Union) soraiban.

Az országos platformon való sikeres szereplés után az önálló nemzetközi kapcsolatháló kiépítése a következő cél, amit az új elnökség örökségül kapott. A fokozott érdekképviselet mellet azt is szeretnék, hogy diákok széles köre érezze: a szervezet értük létezik. Ennek érdekében szabadidős és figyelemfelkeltő programokat szerveznek. A Nemzetközi Diáknapokba történő bekapcsolódás, az ünnepi alkalmakhoz kötött bulik szervezése hivatott elérni a kívánt népszerűséget.

Az ifjúsági szervezet bejegyzése folyamatban van. A Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság alelnöke, Kovács Máté - mint a kongresszus meghívottja - kiemelte a jogi személlyé válás fontosságát. Ezután a lépés után adhat le az SZMDT önálló pályázatokat, és eszközölhet pénzösszegeket a diákélet fejlesztésére. A korábban is jól működő együttműködést fenntartva a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés segíti a diákokat a bejegyzéshez szükséges jogi procedúra lefolytatásában.

Az új elnök, Jeremiás Ivett munkáját Takács Dániel társelnök, Vajas Petra ügyvezető elnök, Kovács Réka tagsági elnök, valamint Madács Lilla és Igaz Tamás külügyi elnökök segítik. A Liker Erikából és Simon Barbarából álló PR munkacsoport tevékenységét Balog Tamás vezeti. Az újságírásért felelős elnök Hütten Dóra lett. A leköszönő vezetőségből Igaz Máté és Pap Máté a cenzorbizottságban foglaltak helyet.


Igaz Máté elnökségi beszámolója
Igaz Máté elnöki beszámolója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: