2012-12-21 11:16:52• hírek • Szatmár.ro

Ünnep az egyetemen

A szeretet és a béke ünnepét a Babeș-Bolyai Tudományegyetem szatmári kirendeltségén is megünnepelték.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem szatmári kihelyezett tagozatán úgy gondolták, hogy nem engedhetik ünnepi vakációra úgy a hallgatókat és a tanárokat, hogy ne ünnepeljék meg abban a közösségben is a szeretet és a béke ünnepét. Az ünnepi műsor Rácz Ervin erdődi lelkipásztor igei bevezetőjével kezdődött.

A lelkipásztor arra a kérdésre próbált választ adni, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy bennünk is valami isteni megfoganhasson? Mária és Gábriel arkangyal találkozásában is benne rejlik a válasz: fontos, hogy megismerjük magunkat úgy, ahogy Isten lát bennünket, kell halljuk Isten bátorítását, beszéljünk vele úgy, hogy kérdéseket is feltehetünk, és soha ne feledjük azt a bibliai igazságot, hogy Istennél semmi sem lehetetlen.

Ezután az elsőévesek szervezésében megkezdődtek a ünnepi előadások: a másodévesek egy hagyományos betlehemest adtak elő, az elsőévesek zenés-verses összeállítása után pedig a harmadévesek bemutattak két lehetőséget arra, hogy hogyan is lehet ünnepelni a karácsonyt. Mindegyik előadás értékes, színvonalas volt, és ami a legfontosabb: őszinte és hiteles.

Végh Balázs Béla oktatási igazgató köszöntő beszédében kiemelte annak a fontosságát, hogy ne csak a reklámokat, a pompázó karácsonyi fényeket lássuk, hanem a karácsony lelki üzenetébe kapaszkodjunk akkor is, ha a világ ezt nem tartja fontosnak. Mivel a 2012-es év vége felé közeledünk, az igazgató értékelte azt kudarcaival és sikereivel együtt, majd áldott ünnepet kívánt a hallgatóságnak.

Ünnepi előadás a BBTE-n

Ünnepi előadás a BBTE-n

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: