2010-03-10 17:15:55• hírek • Póti Orsolya

Március 15. Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti RMDSZ szervezet, a Szent István Kör és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés a Nemzeti Ünnep alkalmából rendezvényt szervez.

Március 15-én, hétfő este 17 órától ünnepi megemlékezés és koszorúzás lesz az István-téri Petőfi-szobornál. Ez alkalomból a szózatot előadja a Székesegyház kórusa és a tasnádi Maestoso kórus. Imát mond Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Nt. Sipos Miklós református esperes, és ünnepi beszédet mond Gáti István kormányfőtitkár-helyettes. Ezt követően Rózsa Molnár Henrietta és Rózsa Molnár Friderika, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulóinak szavalatát hallgathatjuk meg, majd sor kerül a koszorúzásra. A megemlékezést és a koszorúzást dr. Magyar Lóránd, a Szatmárnémeti RMDSZ alelnöke vezeti.

18 óra 30 perctől ünnepi előadásra kerül sor az Északi Színházban, amelyen köszöntőt mond Csehi Árpád, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, majd Dr. Takács Péter történészprofesszor tart ünnepi előadást. A színházban kerül sor az RMDSZ 2010. évi díjainak átadására, valamint díszelőadást láthatnak a Harag György Társulat művészeinek előadásában. A rendezvényen közreműködik a Consonantia vonós ötös Dr. Fátyol Rudolf vezetésével. A műsorvezető Laczkó Tekla színművésznő lesz.


A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: