2010-03-09 17:03:03• hírek • Póti Orsolya

Emlékünnep

Március 14-15-én, azaz vasárnap és hétfőn szinte egész napos emlékünnepet rendeznek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Március 14-én, reggel 9 órai kezdettel a Nagykárolyi Református Templomban, a Kertvárosi Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén vehetnek részt az érdeklődők. Az istentiszteleten igét hirdet Angyalossy Katalin nyírbogdányi lelkész, és fellép a Nyírbogdányi Református Énekkar, a kertvárosi „Pro Eclesia" énekkar, valamint a fiatal kórus egy csoportja.

11 órától szintén a Nagykárolyi Református Templomban, a Belvárosi Református Egyházközség ünnepi istentisztelete lesz megtartva, amelyen igét hirdet Nt. Tukacs József Sándor nagykárolyi lelkipásztor. Az istentiszteleten részt vesz a Károli Gáspár Énekkar, és vendég kórus lesz a Canticum Novum Énekkar.

Délután 16 órától a nagykárolyi polgármesteri hivatal dísztermében fellép a Trio Consonantia zenekar, (dr. Fátyol Rudolf- hegedű, dr. Düffek Mihály-zongora és Molnár Zsolt-csellóművész) amely Haydn, Bartók és Kodály művekből fog darabokat előadni.

Március 15-én, 17 órától ünnepi műsor és koszorúzás fog zajlani a Petőfi szobornál, ezt követően 18 óra 30 perctől „Mi a szabadság?" címmel ünnepi díszelőadást tartanak a nagykárolyi Kastély-kertben felállított színpadon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: